A 2020-as Oscar gála divatja

Mivel az Oscar gála az év egyik legrangosabb gálájaként van számon tartva, nem csoda, hogy nagyok az elvárások nemcsak magával gálával kapcsolatban, hanem azzal is, hogy a sztárok mit fognak viselni.

[wp_ad_camp_1]

A győztesek kihirdetésével kapcsolatos várakozás és a vörös szőnyegek őrületének párosáról szól a gála, ahol a csillagok a legfinomabb és legelegánsabb divatot keltik életre, amit az egész világ figyel. Penelopé Cruz például belemerült a Chanel archívumába, hogy újból életre keltse az 1995-ös tavaszi/nyári haute couture kollekció egyik darabját. Natalie Portman feminista nyilatkozatot tett a Maria Grazia Chiuri éterikus hímzett köpenyében, a szövetbe varrott női rendezők nevével, akiket az Akadémia figyelmen kívül hagyott. A vörös szőnyegről elmaradhatatlan kockázatos ruhadarab is előkerült, Scarlett Johansson is átlátszó Oscar de la Renta ruhájának formájában. Összességében az évtized első Oscar-ünnepsége pontosan azt nyújtotta, amit ígért: a hollywoodi csillogás ünneplését minden formájában.

Lily Aldridge egy egyszerű, letisztult fehér Ralph Lauren ruhát választott derékban egy piros virággal, ami az egész ruhakölteményt feldobta. Regina King egy lélegzetelállító rózsaszín báliruhában vonult végig a vörös szőnyegen és Laura Dern is a babarózsaszín mellett döntött. Renée Zellweger egy fehér, csillogó Armani ruhát választott ami tökéletesen kiemeli alakját, és a haja színéhez is passzolt. Charlize Theron egy fekete estélyit választott a Dior kollekciójából, Margot Robbie pedig egy fekete Chanel ruhában pompázott az est folyamán. Végül pedig érdemes megemlíteni Brie Larsont, aki egy kissé dekoltált, rózsaszín csillogó estélyit választott erre a rangos eseményre. Persze idén is voltak mellé-nyúlások, mint például Billie Eillish kockás Chanel nadrágkosztümje.