A csipkebogyóolaj jótékony hatásai

Több olyan hasznos olaj létezik, amelyek megoldást jelentenek különböző egészségi problémákra, ráadásul ezeket kedvező áron be lehet szerezni a szupermarketekben és patikákban is. Ha hajnövesztésről van szó, akkor sokan a ricinusolajra esküsznek, fogfehérítésre pedig inkább  szoktak használni. Ezeken kívül viszont a csipkebogyóolaj is hasznos lehet, hiszen számos vitamint és antioxidánst is tartalmaz.

A csipkebogyónak mindenki ismeri gyógyító erejét, viszont azt már kevesebben tudják, hogy olajt is szoktak belőle készíteni, ami tele van C-, B-, K- illetve A- vitaminokkal, bőrszépítő összetevőkkel és még esszenciális zsírsavakkal is. A csipkebogyóolaj tehát egy szempillantás alatt feszessé teszi az arcbőrt, valamint ragyogással látja el azt. A csipkebogyóolaj teljesen természetesen, garantáltan nem tartalmaz káros anyagokat, ezért nem csoda hogy Madonna, valamint Katalin hercegné is a csipkebogyóolajra eszküszik. Télen különösen előnyös lehet kipróbálni a csipkebogyó olajt, mert a hidegben rengeteg embernek megy tönkre az arcbőre.

A csipkebogyóolajnak ránctalanító hatása is van, és az olaj hatását már réges-régen, még 1988-ban bebizonyították amikor olyan embereken tesztelték a csipkebogyó olajt, akik komoly bőrproblémákkal küzdöttek. A kutatás eredményes volt, hiszen legtöbbjüknél csodát tett a csipkebogyóolaj és teljesen helyrehozta a bőrüket. Emellett a csipkebogyóolaj gyulladáscsökkentő is, tehát pattanásos bőrre is megéri kipróbálni, csodákat művel majd. A pigmentfoltokat is halványítja, valamint pórusösszehúzó tulajdonsággal is rendelkezik, ha pedig citrommal vegyíti azt, akkor a mitesszerek eltüntetése is megoldható lesz. Végül, de nem utolsó sorban, abban is segít, hogy azok a sötét karikák és táskák eltűnjenek a szemek alól egy hosszú, fárasztó nap után.