A csodálatos Bali

Nagyon sokan szeretnek utazni és napjainkban már az utazás könnyen és egyszerűen megoldható. Vannak olyan helyek, amelyek népszerűbbek, ismertebbek a turisták körében és vannak olyanok is, melyek kevésbé. Az, hogy egy ország, város mennyire látogatott az több mindentől is függ.

Bali, nem más mint egy sziget Indonéziában. A Kis-Szunda-szigetek legnyugatibb tagja, illetve Indonézia 33 tartományának egyike. A sziget leginkább Indonézia hindu kisebbségeinek ad otthont. Sokan hallhattak már Baliról, mivel ez az ország legnépszerűbb idegenforgalmi célpontja, nagyon híres a magas fokon űzött művészetekről, a táncot, szobrászatot, festészetet, zenét, bőr-és fémművességet beleértve. Több évtizede rengeteg turistát vonz a sziget, hiszen Bali varázsa és sajátos energiája páratlan a világon. A zöldellő rizsföldek és a gyönyörű tengerpartok csodálatos látványa várja az ide látogató turistákat. A fesztiválok, különféle rendezvények még színesebbé és izgalmasabbá varázsolják az itt töltött időt. A szigetet már a prehisztorikus időktől kezdve lakják és az első lakói az Ázsia felől vándorló törzsek leszármazottai voltak.

Természetesen rengeteg csodálatos látnivaló van a szigeten, amelyekből amennyit csak lehet érdemes megtekinteni az itt tartózkodás ideje alatt. Az egyik közülük a Bratan-tó és az úszótemplom, amelyet a 1663-ban építettek a tó partján, a tó istennője tiszteletére. A tavat hegyek veszik körül és szinte mindig ködbe burkolózik. A köd és a víz együttes látványa azt az érzést és képzetet kelti bennünk, mintha a templom a víz felszínén úszna. Az Ubudban található Királyi palota szintén egy olyan épület, amelyet mindenképp érdemes megtekinteni. A palota és a hozzá tartozó kert minden része látogatható, kivéve azokat a szobákat, ahol a király jelenleg is él.