A cukorbetegség tünetei

A cukorbetegség egy veszélyes betegség, sok tünettel járhat együtt, így viszonylag könnyebb felismerni. Tünetei között szerepel a szomjúság, zsibbadó végtagok, vagy lassan gyógyuló sebek.

[wp_ad_camp_1]

A cukorbetegség egyik leggyakoribb tünete a szomjúságérzet és fokozott vizelés. Ilyenkor a glükóz szintje megemelkedik a vérben, a vesék pedig megpróbálják azt kiszűrni. Viszont, ha sok a glükóz, a vesék nem tudják elvégezni rendesen a szűrést és ekkor jöhet a baj. A túlzott glükóz távozik a vizeletben. A sok vizelés azonban szomjúsághoz vezet. A nagy éhségérzet is a cukorbetegség egyik tünete. A testnek kell az inzulin, hogy a glükózt a sejtekbe juttassa. Ezért a test nem rendelkezik a megfelelő erővel, amit azzal kompenzál, hogy éhségérzetet kelt. Az éhségérzet miatt, és a hibásan működő szervezet miatt a szervezet nem tudja megfelelően hasznosítani az erőt. Folytonos fáradtságérzet jön létre.

A cukorbetegség tünete lehet a nagymértékű fogyás. A glükóz távozik a vizelettel és nem raktározódik a szervezetben, ez által akár drasztikus fogyás is létre jöhet. A cukorbetegség tünete lehet még a zsibbadó végtag. Ami a magas vércukorszint következménye. A magas szint zavarja az idegek által küldött jeleket. Elvékonyodnak az érfalak is. Másik tünete a homályos látás. A szemek és az abban lévő erek, az elvékonyult érfal miatt rendkívül érzékenyek az állandó magas vércukorszintre. A szemlencse alakja elváltozik, és ezért homályos látás alakul ki. A receptorok, amelyek ráismernek a fertőzésre a szervezetben, megvakulnak a túl magas glükózszinttől. Emiatt a fehérvérsejtek sem működnek jól. Ez akadályozza a normális gyógyulás folyamatát. A cukorbetegségnek sok tünete van, ezek együttes fennállásakor állapítanak meg cukorbetegséget. A cukorbetegség népbetegség, gyakori Magyarországon.