A fenyőszirup jótékony hatásai

Kevés az olyan ember, aki a téli időszakban egyszer sem lesz náthás vagy influenzás. Ezek olyan betegségek, amelyek szinte elkerülhetetlenek, főleg a városban élők számára, hiszen ott szennyezettebb a levegő és a betegségek is gyakoribbak. Vannak azonban olyan természetes anyagokból készült szerek, amelyek csodákra képesek a magfázás vagy influenza esetén, mint például a fenyőszirup.

A fenyőszirup fertőtlenítő hatású, csökkenti a gyulladásokat, enyhíti a hasmenést, nyugtatja az idegeket, védi az ízületeket és vitaminokkal látja el a szervezetet. A fenyőrügyet már májusban és júniusban be kell gyűjteni és tulajdonképpen nem más, mint a friss hajtás a fenyőn. A fenyőrügyek koncentráltan tartalmaznak nyomelemeket, ásványi anyagokat, karotinoidokat, valamint C-, B-és K-vitamint. Magas C-vitamin tartalmának köszönhetően segít a nátha és az influenza kialakulásának megelőzésében is. Kiváló gyógyír a torokgyulladásra, enyhíti a köhögést és a légúti megbetegedések esetén is jól alkalmazható. Erős az antibakteriális hatása, kiváló nyákoldó, és természetes köptetőként is funkcionál. A gyerekeknél is alkalmazható és betegség esetén napi három kanállal ajánlott a fogyasztása.

Emésztési panaszokra is kiváló, enyhíti az epegörcsöket és segít megszüntetni a bélfertőzést. Elűzi a hányingert a puffadás és serkenti az étvágyat is. Étkezések előtt tizenöt perccel két kiskanállal kell elfogyasztani a szirupból. Enyhíti a belső gyulladásokat ezért jót tesz azoknak is akik gyomorfekélyben szenvednek. Külsőleg is használható például abban az esetben, ha megvágjuk magunkat. A fenyőszirupos borogatás fertőtleníti a sérült területet, enyhíti a fájdalmat és elősegíti, felgyorsítja a gyógyulási folyamatot. A téli időszakokban mindenképp ajánlott a napi fogyasztása a megfázás vagy nátha elkerülése érdekében.