A flottakezelés előnyei

Míg a flottakezelés Budapest területén és általában Magyarországon viszonylag újdonságnak számít, addig Nyugat-Európában a céges autók többségét kifejezetten ezzel a céllal működő vállalkozások üzemeltetik. Ennek a rendszernek számos pozitívuma van a tulajdonos számára, a legmeggyőzőbb érv a flottakezelés mellett talán az, hogy az összköltségek szempontjából akár 25%-os megtakarítás is elérhető.

[wp_ad_camp_1]

A flottakezelés Budapest településen még nem nevezhető megszokott dolognak, de feltehetően a közeljövőben ez változni fog. Egyre többen ismerik fel a benne rejlő lehetőségeket, melyeknek köszönhetően az autóparkok kezelése Európa számos országában már sikerágazatnak tekinthető. A flottakezelés Budapest területén a megrendelő egyéni igényeire szabottan történik. Az autópark számba vételét és a havi díjak kalkulálását követően kerül sor a megrendelői csomag összeállítására, mely lehet részleges vagy komplex.

A legnagyobb megtakarítás a komplex szolgáltatás igénybevételével érhető el, ez magában foglalja az autók beszerzését, finanszírozását, a biztosítás intézését, a járművek üzembe helyezését, karbantartását, a kárügyintézést és a használtautó értékesítést is. Emellett azonban olyan extra szolgáltatások is rendelkezésre állnak, mint a csereautó biztosítása vagy a sofőrszogálat. A flottakezelés Budapesten mindenképpen megéri annak, aki szeretne időt, energiát, pénzt és munkaerőt megtakarítani.

Bár a flottakezelő vállalkozás természetesen bizonyos díjért nyújtja a szolgáltatásait, még így is alacsonyabbak a kiadások, mintha a tulajdonos mindent maga végezne vagy külön-külön vállalkozásokat bízna meg az egyes részfeladatokkal. Az anyagiakon túl nem elhanyagolható tény az sem, hogy az ügyek intézésének átadásával mennyi idő takarítható meg.