A hagyma jótékony hatásai

Egészen a migréntől kezdve, a köhögésen és lázcsökkentésen át a hagyma rengeteg betegséget képes meggyógyítani. A hagyma mindig is nagy részét képezte étrendünknek, akár nyersen fogyasztva, vagy salátában. A hagyma alábbi részei számos egészségügyi problémára jelenthetnek megoldást.

[wp_ad_camp_1]

Az első a felvágott hagyma, és a hagymahéj. Ha fáj a feje, megfázott, vagy fáj a feje, helyezzen felvágott hagymát a fájó területre. Magas láz esetén érdemes felvágott hagymahéjat használni a lábfejen. Orrvérzéskor helyezzen felvágott hagymahéjat a nyakára, és hamarosan eláll majd a vérzés. Abban az esetben, ha egy vadállat harapja meg, a felvágott hagymahéjat érdemes a sebre helyezni. Ha pattanást szeretne kezelni, reszeljen le egy hagymát, keverje össze olíva olajjal, és tartsa 1-2 órán át a pattanásos területen. A sült hagymának is rengeteg jótékony hatása lehet, például sebek esetén, miután kimosta a sebet, helyezze a már korábban megsütött hagymát a sérült területre. Ha a véralvadással vannak gondjai, akkor egyen meg egy sült hagymát olíva olajban naponta, délutánonként és esténként.

Ha fülfertőzése van, erre is jó megoldás lehet a sült hagyma, csak tartsa oda a fájó ponthoz a sült hagymát egy ideig, és minden rendben lesz. Rendszeres vizelésért és fekélyek eltüntetéséért vágjon fel egy hagymát, keverje össze 1 dl vízzel, és 1 teáskanál mézzel. Ezután főzze meg a hagymát némi rozmaringgal, 2 dl borral és 2 dl vízzel, majd fogyassza 1 teáskanállal minden órában. A hagymalé is pozitív hatással lehet egészségünkre, például megakadályozza a hajhullást, csak masszírozza be a hagyma levet fejébe többször egy nap. Bőrbetegségekre a hagymalé bőrbe masszírozása nap mint nap rengeteget segíthet és javíthat bőrén. Felpuffadt gyomor esetén is érdemes hagymalét használni, pálinka kíséretében.