A használt digitális fényképezőgépek extra funkciói

Érdemes tudni, hogy a legtöbb használt digitális fényképezőgép tudása bizony nem merül ki a képek készítésében, hiszen ma már a gyártók számos egyéb funkcióval is ellátták ezeket a nagyszerű készülékeket, hogy az érdeklődőket méginkább vásárlásra csábítsák. Most nézzük, hogy a fényképezés mellett még mi mindent is tudhat egy trendi digi gép!

[wp_ad_camp_1]

Videofelvétel. A legtöbb mai használt digitális fényképező már képes rá. Persze nem egy kamera által készített minőségre kell gondolni, de vannak kiemelkedően jó gépek ezen a téren is. A legjobb videó minőséget olyan készülék fogja elérni, amelyik legalább 640×480-es felbontású, és 30fps VGA érzékelővel rendelkezik. Adott gépeknél olyan hosszú felvételt lehet készíteni, ami elfér a memóriakártyán, némelyek viszont csak kb. 30 mp-es videókat engedélyeznek.

Hangfelvétel. Nem csak videókat készíthetsz, hanem egyes használt fényképezőkkel még rövid hang-kommentárokat is felvehetsz, azokat hozzáfűzheted a képekhez. Néhányukkal akár több órás hanganyagot is felvehetsz, amennyiben a memóriád elég nagy hozzá. Annak érdekében, hogy a hangot vissza is játszhasd a gépen, beépített hangszórókkal felszerelt modellt kell választani.

Videó-konferencia. Ma már a használt digitális fényképező webkameraként is használható. Ehhez szükséges egy szoftver is. Amennyiben szeretnéd ezt a szolgáltatást használni, akkor természetesen beépített mikrofonnal rendelkező modellt keress, hogy ne kelljen külön hozzácsatlakoztatni egyet a számítógépedhez. Adott készülékekhez tartozik vagy opcionálisan kapható USB talpazat is, ami méginkább komfortossá teszi használatukat.

Szerkesztőprogramok. Talán nem is igazi újdonság már, hogy a legtöbb fényképezőn átméretezhető, másolható, törölhető a kép, illetve egyéb alapvető műveleteket vagy módosításokat végezhetsz rajtuk, mielőtt azokat még a számítógépedre feltöltenéd. Némely esetben a videókat is szerkesztheted.

Vásároljon Ön is használt fényképezőgép készüléket!