A Hatha jóga segít az önértékelésben

A külsőségek egyre nagyobb hangsúlyt kapnak, míg a belső értékek egyre inkább háttérbe szorulnak. Arról ítélünk meg másokat és sokszor önmagunkat is, hogy milyen ruhát visel valaki, milyen a haja, a körme, a használati cikkei, vagyis a személyt a külseje, a megjelenése alapján.

Amennyiben nem sikerül megfelelni mások illetve a saját elvárásainknak, akkor nem ritka, hogy önutálat, szégyenérzet, önbizalomhiány alakul ki, amely érzések negatív hatással lehetnek a mindennapi életre. A Hatha jóga segítségünkre lehet ezen problémák megoldásában is, kortól függetlenül ennek gyakorlásával a változás útjára léphetünk.

A Hatha jóga által nemcsak a testi hanem a lelki egészségünkért és szépségünkért is fontos lépéseket tehetünk. Ha rendszeresen alkalmazzuk ezen jóga elemeit testünk egészségesebbé, hajlékonyabbá és szebbé válhat, de pozitív hatásai nemcsak a testre fókuszálódnak, hanem a lelki egyensúly kialakítására is. Kitartóan és türelmesen végezzük a Hatha jóga légzés és tisztítógyakorlatait, de a jógapózokat is, vagyis adjuk át magunkat a jelennek és élvezzük a testmozgás örömeit.