A hidrogén-peroxid és lefolyók kapcsolata

A hidrogén-peroxid egy oxidálószer, amely színtelen és sűrűbb a víznél. Ez az anyag elpusztítja a szerves anyagokat, beleértve a kórokozókat is, ezért használják fertőtlenítőszerként. A hidrogén-peroxidot az eltömődött csatornák tisztítására is bátran felhasználhatja. Használjon 3% -os hidrogén-peroxidot, hiszen ez a leghatékonyabb és ezt a legkönnyebb beszerezni, hiszen minden gyógyszertárban és élelmiszerboltban megtalálható.

[wp_ad_camp_1]

Katt ide a részletekért és megtudhatja, hogy mire is képes valójában a hidrogén-peroxid. Az eldugult lefolyó a legegyszerűbb feladatokat is, mint például a fogmosás, kellemetlenné és nehézkessé teheti. Ha nem szereti a komoly vegyi anyagokat és nem szeretne egyből szerelőhöz fordulni, akkor próbálkozzon hidrogén-peroxid alkalmazásával, hogy helyrehozza az eltömődött lefolyót. A lefolyó dugulásának eltávolításához öntsön egy csésze szódabikarbónát az eldugult lefolyóba. Várjon tíz percet, majd öntsön egy csésze hidrogén-peroxidot a lefolyóba. A hidrogén-peroxid habképző hatása és a szódabikarbóna feloldja a cső belsejében keletkező törmeléket, eltávolítja és lazítja a dugulást

Hagyja ezt a keveréket pár órán át dolgozni, majd öntsön forró vizet a lefolyóba, hogy lemossa a dugulást. A hidrogén-peroxidot önmagában is használhatja a lefolyó tisztítására, de valószínűleg többszöri alkalmazást igényel majd. Tartsa a hidrogén-peroxidot egy átlátszatlan palackban, és tárolja hűvös szekrényben. A fénynek és a hőnek való kitettség lebontja és így elveszti hatékonyságát. A fennmaradó hidrogén-peroxidot a palackon lévő lejárati idő után el kell dobni. Tartsa távol a háziállatoktól és a gyermekektől is. Bár kevésbé mérgező, mint a kemény kereskedelmi vegyszerek, bőrirritációt és égést okozhat a szemben.