A jó esküvői videó titka

Az esküvő egy olyan esemény, amelyet ma már szinte minden lehetséges eszközzel szeretnénk megörökíteni. Míg régebben csak esküvői fotó készült, ma már az esküvői videó is elengedhetetlen kelléke az emlékek megőrzésének.

[wp_ad_camp_1]

Mennyi idővel az esemény előtt érdemes videóst választani?

Ha sikerült a házasságkötés időpontját kitűzni, akkor bizony érdemes a többi szolgáltató mellett a videóst is hamar kiválasztani. Ekkor van ugyanis arra esély, hogy a fiatal pár kiválaszthassa számukra legkedvezőbb, legtetszetősebb ajánlatot. Ezt tehát az örömteli esemény előtt 4-5 hónappal érdemes megtenni.

Mitől lesz jó egy esküvői videó?

Két dolgot tudnék megemlíteni, amit egy hivatásos operatőr tehet azért, hogy a nagy nap eseményeit minél élvezetesebb legyen visszanézni. Az egyik a technikai eszközök minősége, melyeket a felvételek és az utómunka készítésekor használ. Hiszen ma már mindenki elvárja a „tűéles”, intenzív színekkel teli felvételeket. A másik dolog pedig, hogy ezeket a képeket hogyan veszi fel és azokból hogyan készít filmet. Ha az eseményről készült felvételek szépen komponáltak, hozzáértéssel készültek, mindenképpen nagyobb élmény lesz azokat végignézni.

Milyen szempontok alapján válasszunk videóst?

Az operatőrt elsősorban a munkája „ítéli” meg. A referenciaanyagából mindent meg lehet tudni. Milyen minőségben, milyen stílusban, milyen hozzáértéssel dolgozik. Azonban érdemes több lehetőséget is megtekinteni még akkor is ha ez összhangban van elképzeléseinkkel, mert lehet, hogy van még kedvezőbb ajánlat. Persze fontos szempont az ár is, de azt gondolom, hogy ha valaki pénzt szán rá, hogy esküvőjéről film készüljön, inkább a minőséget részesítse előnyben, mint elsődlegesen ennek költségét.

Mikortól kezdődik a videós számára a munka a nagy napon?

Ez teljesen a fiatal pár programjától függ. Általában kora délutáni órákban. Többször elkezdődött már délelőtt az események sora leánykéréssel vagy búcsúztatóval. Volt már olyan is, hogy az esküvőt megelőző napon mentünk fotózásról felvételeket készíteni.

Milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy jó operatőr?

A legfontosabb tulajdonság, azt gondolom a technikai és szakmai felkészültség. A megbízhatóság és pontosság az alapkövetelmény. De jó, ha operatőrünk, rugalmas, alkalmazkodó és úgy tud szép felvételeket készíteni, hogy közben mégis „háttérben marad”.

Miért érdemes profi videóst felfogadni?

A hivatásos operatőr hiánya mindig akkor tudatosul, mikor elsőnek nézzük az elkészült filmet(ha egyáltalán valaha elkészül). Ha ezt nem hozzáértő ember -legyen az egy vagy több lelkes vendég, családtag vagy nem szakmabeli videós- készíti, sok bosszankodásban lehet részünk. Egy-egy „lemaradt fej”, idegesítően remegő kép, átgondolatlan közelítések, zavaró beállítások és megfelelő technikai eszközök híján szemcsés, életlen képek. Ebben az esetben a nagy esemény emlékképei esetleg csak emlékezetünkben maradnak meg szépen. Érdemes ezért előrelátónak lenni és átgondolni, kire és milyen „áron” szeretnénk bízni esküvői filmünk készítését.