A kapor tárolása nagyon egyszerű

A kaprot mint fűszernövény mindenki számára ismert. Ha nem is mindenki kedveli annyira, biztos, hogy kóstolta már valamilyen ételben.

A kapor tárolása sokak számára fejtörést okozhat, pedig nagyon egyszerűbb feladat ez. A kapor leveleit és hajtásait frissen és szárítva egyaránt használják, általában morzsolva, a magját pedig darálva vagy egészben is fogyasztják. Tudnunk kell azonban, hogy a kapor már a nyár első pár hetében elvirágzik, ezért időben kell feldolgoznunk, mert akkor a legerősebb az aromája. Tehát tárolásnál is arra kell odafigyelnünk, hogy minél hamarabb tegyük be a mélyhűtőbe és fagyasszuk le. Manapság minden háztartásban van mélyhűtő tehát mindenki tárolhat kaprot otthon. Hogyha gyakran fagyasztunk le különböző fűszernövényeket, akkor ajánlatos, hogy mielőtt a mélyhűtőbe kerül a kapor, írjuk rá a csomagra, a fűszer nevét, mert a folyamat alatt ráfagy a pára és nem fogjuk tudni, hogy mi van a csomagban.

Nagyon fontos tudnunk, hogy a kapor jobban megőrzi illóanyagát, mint szárítva. Száríthatjuk fagyasztva is, ezt tárolhatjuk olyan adagokban, ahogy szeretnénk, mivel a mennyiség nem befolyásolja, hogy mennyire lesz intenzív az íze, de ha megtehetjük akkor akkora adagokban tároljuk, amennyit egyszerre felhasználunk. Tárolhatjuk a szárral együtt de fogyasztani csak a leveleket ajánlott. Sok olyan eszköz van, amibe bele tehetjük fagyasztás előtt, mint például a jégkocka tartó, ami nagyon praktikus, hiszen körülbelül pont annyi fér bele, amennyi egy adag ételhez szükséges. Rakhatjuk kisebb csomagokba is, dobozokba, kisebb poharakba, tehát valójában bármibe, amit otthon találunk. Nagyon fontos, hogy a leveleket megtisztítsuk és úgy tároljuk. Tároljunk fűszernövényeket, hogy mindig legyen otthon, ha szükség van rá akkor ne kelljen érte a boltba ha épp elfogyott egy adag.