A kerámia burkolatok karbantartása

A számos előnnyel rendelkező kerámia burkolatok szinte minden otthonban a kényelmet és a higiéniát biztosítják. A kerámia csempék amellett, hogy a lehető legjobban óvnak meg a baktériumoktól és kórokozóktól, esztétikusak és könnyen tisztíthatóak, legyen szó konyháról vagy fürdőszobáról. Pontosan ezek miatt az indokok miatt kulcsfontosságú szerepet játszik a rendszeres karbantartásuk.

[wp_ad_camp_1]

A kerámia csempék és járólapok kiválasztása előtt érdemes utánajárni alaposan, hiszen mára már számtalan színben és méretben kaphatóak, ugyanakkor a pénztárcánkhoz mérten, vannak olcsóbbak és drágább kerámia burkolatok is a piacon. Nem mindig a drágább megoldás a jó választás és lehetőleg olyan kereskedőtől vásároljunk, aki hasznos információkkal látja el a vevőit. Miután a kerámia csempe felkerül a falakra nem áll meg ennyiben a folyamat, hiszen azt folyamatosan karban is kell tartani. Meg kell óvni a lerakodásokról, a kórokozóktól vagy esetlegesen a baktériumoktól. A kerámia csempék tisztítása során fokozott figyelemmel legyünk a tisztító szerekre és a csempék típusától függően válasszunk a boltokban megtalálható számos tisztítószer közül.

A legajánlottabb, ha erre a célra kifejlesztett tisztítószereket vásárolunk, de a környezetbarát, otthon készített tisztítószerek is tökéletesen megfelelnek a célra és ráadásul védik is a környezetet a káros anyagoktól. Az egyik legelterjedtebb és nagyanyáink által is használt házi tisztítószer a forró víz, konyhasó és ecet keveréke, amely nem csak tisztit, de kitűnően fertőtlenít is minden felületet. A tisztítás során fokozottan figyeljünk oda a könnyen karcolódó burkolatokra, hiszen ezek sokkal érzékenyebbek az átlagnál. Ne használjunk durva csiszoló szivacsot vagy bármilyen más karcolást előidéző anyagot a tisztításhoz!