A kertépítés költségeinek megtakarítása okosan

Vannak emberek, akiknek szükségük van rá, hogy mindennapjaikat ne csak egy lakás négy fala között kelljen élniük: logikus döntés egy nagyvárosi zűrzavartól távolabb eső vidéken egy csinos kis kertes ingatlanba fektetni.

[wp_ad_camp_1]

És mikor úgy döntünk, hogy egy csodálatos kerttel szépítjük meg házunk tájékát, fontos, hogy mindenképpen figyelembe vegyük a kert kialakításával járó költségeket is. Az esetek nagy százalékában nem szabad szem elől tévesztenünk ezt a tényezőt, mert a későbbiekben nagymértékben befolyásolni fogja a kert szépségének időbeli voltát.

A PalkovitsKert.hu kertépítési tippjeire érdemes odafigyelni!

A kertépítés alkalmával nem szabad elfelejtenünk azt a közszájón gyakran forgó, és a PalkovitsKert által is gyakran hangoztatott mondást sem, miszerint „olcsó húsnak híg a leve”! Ahhoz ugyanis, hogy a kivitelezés után még sokáig gyönyörködhessünk szép kertünkben, nem érdemes automatikusan a legolcsóbb árajánlatot elfogadni. Az olcsóbb megoldás szinte kivétel nélkül rosszabb minőségű alapanyagokkal jár. Amennyiben úgy dönt, hogy az első osztályú és az ezzel járó hosszabb élettartamot választja, olyan árajánlatot fogadjon el, mely a kertépítés alkalmával hosszabb időre szól. Ennek köszönhetően nem kell majd kétszer kifizetnie a kertépítés költségeit. Erről beszél a Palkovitskert.hu is.

A kertépítés során a lényeg a kész munka minőség és az ár, azaz a belefektetett költségeink arányán nyugszik. Amennyiben a kertet kivitelező szakember nagykereskedelmi áron tudja beszerezni a szükséges alapanyagokat, sokkal többet takaríthatunk meg, mintha bár kiskereskedelmi áron, ám silány minőségű anyagokat használnánk fel. De az anyagár nem minden! A megtakarítást a kertépítésben, tehát az igazi költséghatékonyságot nem az anyagköltségben, hanem sokkal inkább a kertépítés munkálatok kivitelezésének professzionalításában kell keresni! Ugyanis ennek hiányában a frissen kivitelezett kert – átadásának pillanatában – bármilyen gyönyörűnek is néz ki, hogyha pár hét vagy hónap múlva e szépség óhatatlanul is eltűnik. A sorra keletkező gondok hanyatlásnyomokat mutatnak, gondatlanságot sejtetnek mind a tulajdonos, mind a kívülállók számára egyaránt.

Szép és elbűvölő kertet építeni azért nem mindig egyszerű!

Milyen tényezők játszanak még fontos szerepet egy kertépítés folyamán? Elsősorban a gyomirtó, vagyis a vegyszerek használata az, amellyel megszűntethetjük a kertünk idő előtti elcsúfulását, másrészt pedig ez bizonyul a legköltséghatékonyabb megoldásnak is. Emellett a talaj előkészítése is egy igen meghatározó mozzanat, hiszen ez adja majd az alapját a virágok, növények fejlődésének. Ezeken felül még a következő szempontok lényegesek a kertépítés idején: a felhasznált öntözés- és tótechnikai anyagok, a nemzetközi szabvány alapján elkészült öntözőrendszer, a benne helyet kapó növények kiválasztása, a vakondháló és a füvesítés. De ha még többet szeretnének tudni, lapozzák fel a PalkovitsKert fentebb hivatkozott oldalait!