A kerti elrendezés fontossága

A kert rendezettsége mindent elmond a tulajdonosáról. Egy rendezett kert, rendszerető emberre vall és ezt mindenki jól tudja. A kert, ugyan úgy, mint a ház, énünk kivetülése, ahogyan azt a feng-shui is tartja. Hiszen olyan vagy, amilyen a kerted.

[wp_ad_camp_1]

Az ember a világon mindenen nyomot hagy, és olyan a munkája, amilyen az ember. Ez a kertekre is igaz. Egy kert kialakításában fontos szerepe van a trendnek, a praktikumnak, hogy mire van lehetőség az adott kertben, építhető-e benne kis híd a patak fölé, de mindenben benne van maga az ember is. Így, ha egy kis tavat találunk az ismerősünknél, halkan csordogáló vízeséssel, akkor egy harmóniára törekvő, békés, nyugodt személyiség áll a háttérben, aki otthon békére, és harmóniára vágyik. A kis tó, a sziklakert a növényekkel, a fák kellemes hűse, ami otthonossá teszi a kertet. És az ápoltság, ami mindenen átüt. Mert egy ilyen kert legfőbb jellemzője, a rendezettség, az ápoltság. Ez a rendezettség, ápoltság sokat elmond a helyről, de még többet tulajdonosáról, aki ad a külsőre, és mintegy lelki békéjének, derűs nyugalmának megtestesítője, amit létrehozott.

A kert a szellem kivetülése, ahogy a feng-shui is tartja, és ahogyan az ókori görögök is mondták, mindennek mértéke az ember. A keleti tanok és az ókori bölcselet kiváló találkozása egy szépen berendezett hely, amely a kert tulajdonosának odafigyelő gondoskodását jeleníti meg az elrendezésben. Egy ilyen kertben nincs helye az úszómedencének, az nem az ilyen helyekre való. Az ilyen megnyugtató, szép kertek jellemzője a vízcsobogás, és a virágok, meg a szépen nyírt zöld. Ez teszi harmonikussá a helyet, a hatás sokszorosan tükröződik vissza a tulajdonosban, aki önmaga által teremtett harmóniában és rendezettségben él. Mintegy az önmaga által létrehozott rendben.