A kínai nagy fal érdekességei

Nagyon keveseknek adatik meg, hogy eljussanak Kínába, és megnézhessék az itt található híres, kínai nagy falat, de aki már látta, biztosan azt fogja róla mondani, hogy lenyűgöző építmény. A Kínában található érdekesség olyan híressé vált, hogy még az európai ember számára sem ismeretlen. Nem is csoda, hiszen ez az erődítmény a legnagyobb, és egyben a legrégibb, ember által létrehozott építmény a világon.

[wp_ad_camp_1]

A kínai nagy falat az ország első császára kezdte el építtetni még időszámításunk előtt. Pontosabban a már meglévő védőfalakat kötette össze. Létrehozásának védő szerepe volt, meg szerette volna óvni az országát a nomád népek támadásaitól. Az akkori információ átadásának fontos szerepe volt, hiszen ha a katonák veszélyt észleltek, tüzet gyújtottak, így az ország többi részén is gyorsan megtudhatták, hogy ellenség közeledik. Az évszázadok folyamán, a 15. és a 17. század között, a kínai nagy falat kibővítették, és többször is felújították. Ma tehát már ez a kínai nagy fal látható, mely tulajdonképpen falszakaszok összessége. Több érdekessége is van a császár parancsára kibővített építménynek, ám a közhiedelemmel ellentétben a világűrből nem látható.

Csang Cseng császár mindent megtett, hogy a mára már híres vált kínai nagy fal hét év alatt készüljön el. Az addig földművesként dolgozó embereket erőszakkal kényszerítette tervének magvalósítására, de még a Kínában elfogott bűnözők is a fal megépítésén dolgoztak. A hossza is igen érdekes lehet a mai ember számára, ugyanis a kínai nagy fal több mint 7 ezer méter hosszú. A kínai nagy fal egyik különlegessége, hogy jelentős része hegyvonulatokon át húzódik, de emellett mocsaras területeket és a sivatagot is átszeli. Mindez a kínai nép képességét, leleményességét mutatja. A fentiekből már kiviláglik, hogy a kínai nagy fal miért is vált a világörökség részévé. A világ hetedik csodájaként számon tartott erődítményt 1987-ben vette fel az UNESCO a listára.