A kutyák hűsége

A kutya az ember legjobb barátja. Ezt a már szállóigévé vált mondatot mindannyian ismerjük, és talán használjuk is. Akinek pedig van is kutyája, az biztosan teljes mértékben egyet is ért ezzel a kijelentéssel.

A kutyáink ugyanis mindig a lehető legnagyobb szeretettel viszonyulnak hozzánk, a gazdáikhoz, és ezért nem várnak cserébe semmi mást, csak egy kis figyelmet, törődést és viszonzott szeretetet. Sőt, hányszor hallottunk már olyan esetről, hogy a kutya szembeszállt egy támadóval, hogy megvédje a gazdáját. Szóval valóban egy őszinte és feltétel nélküli szeretetről beszélhetünk a kutyák esetében. A szeretet persze nem minden, amit egy kutya a gazdájának nyújt. Habár talán pont ebből adódik a második legfontosabb tulajdonsága a kedvenc ebünknek, a hűsége. Egy jól gondozott, figyelmet és törődést kapott kutya ugyanis mérhetetlenül hűséges marad a gazdájához.

Ebben az esetben egyszerűen nincs az a valami vagy valaki, ami vagy aki miatt képes lenne elárulni vagy elhagyni a kutya a hőn szeretett gazdiját. És persze ebben a témában is bizonyára mindenki hallott már történeteket. Számos film is feldolgozta már a kutyák hűségének a témáját. Láthattuk már ezekben a történetekben, hogy egyes kutyák még a haláluk után is minden nap hazavárják a gazdájukat a munkából. Láthattunk már a filmvásznon ebeket, akik a gazdájuk sírjánál ragadtak, és nem voltak hajlandóak elmozdulni onnan. És bár ezekre rámondhatjuk, hogy csak fikció, kitalált történetek, a kutyák hűsége valóban ilyen nagy méreteket tud ölteni.

Becsüljük hát meg mi is jól a kedvencünket, és adjuk meg neki az egyedülit, amire vágyik, a szeretetünket! Ő pedig viszonzásként sírig tartó és talán még azon is túlmutató hűséget, ragaszkodást és szeretetet fog adni nekünk. Ha már a kutya az ember legjobb barátja, háláljuk meg neki ezt azzal, hogy mi pedig az ő legjobb barátjává válunk!