A laptop használatának előnyei

Mindenki, akinek volt (vagy van) asztali számítógépe, az tudja, hogy ennek – amellett, hogy általában nagyobb teljesítményű, mint a laptopok többsége – rengeteg hátránya van. Ezek közül az első az, hogy ha megszakad az áramellátás, akkor nincs egy tartalék akkumulátor, ami még futtassa a gépet. Ez pedig komoly meghibásodásokat vonhat maga után. A másik hátránya pedig magától értetődő: az asztali gép, a laptoppal szemben nem hordozható és nem praktikus.

[wp_ad_camp_1]

A laptop egy olyan dolog, amely már a feltalálása óta hatalmas népszerűségnek örvend, és ez belátható időn belül nem is fog változni, érthető módon, hiszen nincs is ennél praktikusabb számítógépes eszköz. Mindenre képes, amire egy asztali gép is, ráadásul könnyű, és kis helyen is elfér. Ennek a tulajdonságának köszönhetően előszeretettel használja mindenki, mert egyben munkaeszköz, és szórakozásra alkalmas gépezet is lehet. Mivel akkumulátorral működik, képes egy ideig áram nélkül is üzemelni. Ez a tulajdonsága nagyon hasznos lehet, amikor nincs a közelben konnektor (vagy esetleg áram), vagy olyankor, amikor az ember egy hosszú, unalmas utazásra készül. Ez az időszak alkalmas lehet arra, hogy valaki elűzze az unalmas órákat egy kis filmnézéssel, vagy esetleg dolgozással is.

A laptopot azonban nagyon gyakran váltják fel a nagyobb méretű okostelefonok, vagy a tabletek. Ezek azért praktikusabbak, mert még kisebbek, ráadásul az akkumulátoruk is sokkal többet bírja, mivel nincs olyan nagy teljesítményük. Viszont, hogyha komoly munkát akarunk végezni (esetleg bemutatót tartani), akkor ajánlatos, ha inkább a laptop mellett döntünk, mert sokkal egyszerűbben végezhetők el rajta a bonyolult feladatok is, és megbízhatóbban operál. Ma már nagyon sokak használnak laptopot a megszokott asztali számítógép helyett, mert képes ugyanarra, ráadásul sokkal praktikusabb.