A legendás Gerbeaud

A legendás „Gerbeaud” egyike Európa legrégebbi, tradíciókban leggazdagabb és leghíresebb cukrászai és kávéházai közül. 1858-ban Kugler Henrik alapította, aki egy cukrászcsalád harmadik nemzedékét képviselte. Nem volt utóda, így későbbi üzlettársára Gerbeaud Emilre hagyta a cukrászdát.

[wp_ad_camp_1]

Az új tulajdonos kiváló üzleti érzékkel még hosszú évekig „Gerbeaud – Kugler utóda”-ként nevezi az akkor már elhíresült cukrászdát.

Számos újítást vezetett be. Mint „csokoládé készítő mester”, ő honosította meg a macskanyelvet és a konyakos meggyet.

1998-ban tartotta 140 éves évfordulóját a Gerbeaud.

Gerbeaud Emil érdekes és színes egyéniség volt. Művésze volt hivatásának. Üzletébe francia szellemet és párizsi hangulatot varázsolt. Kortársai tanítómesterükként tisztelték, hírneve szinte az egész világot bejárta.

Szakmai sikereinek titka abban rejlett, hogy szigorúan ügyelt készítményei minőségére, tetszetősségére, magas színvonalára. Saját kezűleg rombolta szét a süteményt, ha annak színárnyalatát nem tartotta megfelelőnek. Utódai máig ügyelnek a cukrászda magas színvonalára.

A nagy műgonddal és szeretettel újjáépített cukrászda a régi patinás atmoszférát árasztva várja a régimódi cukrászdák szerelmeseit. A hangulat a gazdag stukkódíszítés, a pompás csillárok, a márványlapos asztalok teremtik meg. A cukrászda berendezései iparművészeti alkotások.

Legnépszerűbb különlegességei a Dobos-torta, az Eszterházy-torta, a Kugler-mignon, a Gerbeaud szelet és a Kézműves bonbonok díszdobozokban.

A cukrászda falai között megfordult a társasági élet színe-java, és a politikusoktól a művészekig szinte minden híres ember.