A legfinomabb karácsonyi sütik, melyeknek az ünnepi asztalon a helye!

Az ünnepi menü szerves részét képezi a jól ismert bejgli, a hókifli, de még a linzer is. A különféle hagyományos sütemények elengedhetetlen részét képezik az ünnepnek. Természetesen rengeteg sütemény recept létezik, lehetetlenség őket felsorolni, de van pár kifejezetten ünnepi sütni, amit karácsonykor bizony illik az asztalra tenni!

Az első számú kedvenc természetesen a jól ismert bejgli, amely mákos és diós töltelékkel a legfinomabb. A sütemény alapja a kelesztett tészta. A tésztába kell beletenni a tölteléket, majt azt feltekerni és tojással lekenni. Ezek után már csak be kell tenni a sütőbe, hogy ott aztán mesésen szép aranybarnára süljön. Miután elkészült a bejgli, érdemes azt kicsit ferdén szeletelni, úgy jobban mutat a tányéron.

A másik nagy kedvenc karácsonykor mi más is lehetne, ha nem a mézeskalács, amelyből akár még karácsonyfadíszt is lehet készíteni. Sok türelmet igénylő édességről van szó, már ami a díszítését illeti, de az is biztos, hogy megéri a munkát. A mézeskalács tésztáját nagyon könnyű elkészíteni, de a szaggatásra, és díszítésre fel kell készülni, érdemes tudni, hogy sok időt vesz igénybe a mutatós végeredmény!

A harmadik számú kedvenc az ízletes és nagyon édes habcsók, amelyet ugyancsak tehetünk a fenyőfánkra is akár. Ahogy a neve is mondja egy habkönnyű édességről van szó, mely könnyen formázható, így még kétbalkezesek is nekiállhatnak az elkészítésnek. A hagyományos fehér szín mellett ételszínezőkkel más színűeket is lehet készíteni. A cukortartalma miatt viszont érdemes vele vigyázni, csak keveset szabad fogyasztani belőle, ha nem akarunk a kilókkal szenvedni az ünnepek után.

Első hallásra, illetve olvasatra talán kissé ijesztőnek hangozhatnak ezek a nagyon is finom sütemények, de nem szabad megijedni tőlük, ugyanis igazán könnyedén elkészíthetjük őket, avagy bátran vesd bele magad a konyhába, hogy aztán sütés közben igazi karácsonyi illatokkal áraszthasd el egész otthonod!