A legfinomabb karácsonyi sütik, melyeknek az ünnepi asztalon a helye!

Az ünnepi menü szerves részét képezi a jól ismert bejgli, a hókifli, de még a linzer is. A különféle hagyományos sütemények elengedhetetlen részét képezik az ünnepnek. Természetesen rengeteg sütemény recept létezik, lehetetlenség őket felsorolni, de van pár kifejezetten ünnepi sütni, amit karácsonykor bizony illik az asztalra tenni!

[wp_ad_camp_1]

Az első számú kedvenc természetesen a jól ismert bejgli, amely mákos és diós töltelékkel a legfinomabb. A sütemény alapja a kelesztett tészta. A tésztába kell beletenni a tölteléket, majt azt feltekerni és tojással lekenni. Ezek után már csak be kell tenni a sütőbe, hogy ott aztán mesésen szép aranybarnára süljön. Miután elkészült a bejgli, érdemes azt kicsit ferdén szeletelni, úgy jobban mutat a tányéron.

A másik nagy kedvenc karácsonykor mi más is lehetne, ha nem a mézeskalács, amelyből akár még karácsonyfadíszt is lehet készíteni. Sok türelmet igénylő édességről van szó, már ami a díszítését illeti, de az is biztos, hogy megéri a munkát. A mézeskalács tésztáját nagyon könnyű elkészíteni, de a szaggatásra, és díszítésre fel kell készülni, érdemes tudni, hogy sok időt vesz igénybe a mutatós végeredmény!

A harmadik számú kedvenc az ízletes és nagyon édes habcsók, amelyet ugyancsak tehetünk a fenyőfánkra is akár. Ahogy a neve is mondja egy habkönnyű édességről van szó, mely könnyen formázható, így még kétbalkezesek is nekiállhatnak az elkészítésnek. A hagyományos fehér szín mellett ételszínezőkkel más színűeket is lehet készíteni. A cukortartalma miatt viszont érdemes vele vigyázni, csak keveset szabad fogyasztani belőle, ha nem akarunk a kilókkal szenvedni az ünnepek után.

Első hallásra, illetve olvasatra talán kissé ijesztőnek hangozhatnak ezek a nagyon is finom sütemények, de nem szabad megijedni tőlük, ugyanis igazán könnyedén elkészíthetjük őket, avagy bátran vesd bele magad a konyhába, hogy aztán sütés közben igazi karácsonyi illatokkal áraszthasd el egész otthonod!