A legfontosabb dolgok a házi patikában

Ön mennyire felkészült egy váratlan sérülésre, vagy egy megfázásra? Mi most összeszedtük, hogy melyek azok a kellékek, amik szinte kötelezőnek számítanak mindenki otthonában.

A házi patikákban legtöbb esetben egy csomó minden fellelhető, igen ám, de a legtöbb terméknek a szavatossága már régen lejárt. Gondolja csak végig az otthon található gyógyszerek és kellékek által milyen vészhelyzetet tudna kezelni? Rögtön legelső és egyik legfontosabb a fertőzések elkerülése érdekében az egyszerű szappan. A kézmosás az egyik legfontosabb a fertőzések megállításához, illetve egy horzsolás, vagy egy vágás esetén is a legjobb tiszta vízzel lemosni. Az egyszerű ragtapasz kötelező kelléknek bizonyul, hiszen legtöbb esetben az egyszerű ragtapasszal sok mindent meg tudunk oldani. Hiszen tiszta és száraz környeztet biztosít. A legjobb, ha több méretben is tartunk otthon. A komolyabb sérülések esetén szükségünk lehet steril gézre és ragasztószalagra. Ezekre olyan esetben lehet szükségünk, mikor már egy egyszerű ragtapasszal nem tudjuk orvosolni a problémát.

A házi patika következő elengedhetetlen tartozéka a rugalmas kötszer, melyre legtöbb esetben bokaficam, sérült ízületek rögzítésénél lehet szükségünk. Az ilyen esetekben nagyon fontos, hogy jól helyezzük fel, amely annyit jelent, hogy nem szabad szoros legyen, de az se, hogy túl laza. A láz igen sok betegség kísérő tünete, így nem árt, ha rendelkezünk egy megbízható hőmérővel. A homlokra és a fülbe helyezhető lázmérők nem igazán pontosak, ezért ezek alkalmazását hanyagoljuk. És végül, de nem utolsó sorban a fájdalomcsillapító, amely elengedhetetlennek számít. A legjobb, ha több fele hatóanyagút tartunk otthon, hiszen így biztosabb a hatás és a túladagolást is elkerülhetjük.