A legjobb februári fesztiválok

Ha önre is rátört a téli rosszkedve akkor itt az ideje csomagolni, és egy olyan helyre utazni ahol könnyen fellelhető a napsütés és a szórakozás. Februárban is találhatóak olyan fesztiválok szerte a világon, amelyekkel meg lehet törni az egyhangúságot. Azok tehát akik szórakozásra és jó időre vágynak, vegyék elő útlevelüket és látogassanak el az alább felsorolt fesztiválokra, garantáltan nem fogják megbánni.

Az első februári fesztivál a riói karnevál. Ezt a karnevált 1723 óta rendezik meg Rio de Janeiróban, ezért nem csoda, hogy mára ezt a csodálatos farsangi fesztivált már tökélyre fejlesztették. Napjainkban közel 2 millió ember vonul Rio utcáin, így ez a karnevál a világ egyik legnagyobb ünnepségeként van számon tartva. A karnevál felvonulásokból és kosztümös mulatozók tengeréből áll, ezért igazán szórakoztató lehet ellátogatni ide. A lámpás fesztivál a Kínai Új Év végét jelöli, amit Tajvan szigetországa igen színesen ünnepel meg. Ezt a fesztivált még a Discovery Channel is a világ legnagyobb ünnepei között tartja számon.

Az Oruro karnevál Dél-Afrika egyik legnagyobb kulturális és nemzeti eseménye. A karneválon minden évben több mint 28.000 táncos vesz részt, akik különböző etnikai táncokat mutatnak be. Ezeket a táncosokat általában több tízezer zenész is kíséri. Ellentétben a riói karnevállal, ahol minden évben más témát választanak, az Oruro karnevált mindig egy ördögtánccal nyitják meg. A velencei karnevál főleg maszkjairól híres. Velencében ezt a fesztivált már a 12. századtól kezdődően minden év februárjában megrendezik. A fesztivál végén a divattervezők és jelmeztervezők közösen kiválasztják, hogy melyik volt a legszebb maszk a fesztiválon. Ez tehát az a négy legjobb fesztivál, ahová februárban érdemes lehet ellátogatni.