A legjobb folttisztítók

Ma már egyre nagyobb kínálattal találjuk szemben magunkat a tisztítószerek terén, melyek jobbnál jobb eredményt ígérnek. Mi most utána jártunk, melyektől várhatjuk a legjobb eredményeket.

A tesztet a legmakacsabb foltokon végeztünk, melyek között szerepelt a csoki és a mustár is. Mivel legtöbb termék reklámjában szerepel, hogy kifejezetten a legmakacsabb foltokra ajánlják, ezért mi komoly kihívás elé állítottuk őket. A fehér pólóra lekvárt, csokit, mustárt, és vízfestéket is kentünk, majd hagytuk, hogy jól beleszáradjon. A tesztünk első versenyzője, az Ariel folyékony tisztítószer. Az alapos száradás után, az előírásoknak megfelelően hagytuk néhány percig a szert dolgozni a foltokon, majd következett a vad dörzsölés. Nagyon kellemes illattal rendelkezik és igen könnyen kezelhető. Majd hagytuk, hogy tegye a dolgát és addig egy újabb versenyzőt állítottunk ringbe. A második versenyzőnk szintén folyékony tisztítószer, amely Iberia névre hallgat. Ugyanazokra a foltokra helyeztük és hagytuk. hogy kifejtse a hatását. Az illata ennek a tisztítószernek is kellemes.

A harmadik folttisztító melyet teszteltünk az a Dentmit kicsi ám annál hatékonyabb tolla. A toll méretéből rögtön kiderült, hogy nem ekkora méretű foltokra tervezték, de azért tettünk egy próbát a csoki folton. Az eredmény hatásosnak mondható, ám kis idő után észleltük, hogy az anyagban is tett némi kárt. Úgyhogy arra a következtetésre jutottunk, hogy vastagabb anyagoknál és kis foltoknál egész hatásosnak bizonyulhat. Teljesen fel voltunk készülve a kudarca, ugyanis tényleg kíméletlenül bántunk el a pólókkal, ám az eredmény igazán meglepett. A foltok teljesen eltűntek, alig egy-két percnyi áztatás után. Úgyhogy nyugodtan kijelenthetjük, hogy ár-érték arányban igazán jó termékekhez juthatunk.