A legjobb immunrendszer erősítők házilag

Általában tavasszal és ősszel jelentkezhet, hogy legyengül az immunrendszerünk, és ebből kifolyólag mindenféle vírus és betegség megtámadhatja a szervezetünket, melynek gyengeség, rossz közérzet és betegség lehet a vége.

[wp_ad_camp_1]

Ősszel a nedves, párás időnek vagyunk kitéve, tavasszal pedig a lengedező, csalós és változékony időjárásnak, melynek általában meghűlés a vége. Abban az esetben, ha elegünk van abból, hogy folyton gyengélkedünk, és nem szeretnénk mindenféle mesterséges alapanyagokból előállított vitaminokkal tömni magunkat, ajánljuk figyelmébe a következő praktikát. A következő alapanyagokra lesz szükségünk: citrom, fokhagyma, méz és gyömbér. Hiszen köztudott, hogy a citromnak leginkább a magas C-vitamin tartalma, de ezen felül még található benne bioflavon, amely vértisztító hatással bír és ez mellett még a véredényeket is regenerálja. Továbbá a szervezetünkben található lehetséges bélférgektől is megszabadít bennünket a citrom, ha rendszeresen fogyasszuk.

A következő alapanyag a fokhagyma, amely nagyon fontos ásványi anyagokat tartalmazz, illetve vitaminokat, többek között A, B, C, E-vitaminokat. Ennek köszönhetően magas antioxidáns tartalma, amely mellett még csökkenti a vérnyomást, gomba és vírusölő, segíti az emésztést, bélfertőtlenítő és még májműködést elősegítő hatással is rendelkezik. A gyömbér szintén fontos, hiszen jelentős mennyiségben tartalmazz A, B, C, és B vitamint, továbbá gyulladáscsökkentő, köhögéscsillapító és görcsoldó is egyben. A méznek a jótékony hatásait talán nem is kell bemutatnunk, hiszen ősidők óta fogyassza az ember. Ha ezekből az alapanyagokból elkészítjük ezt a kis koktél, melyet napi szinten akár hónapokon keresztül is fogyaszthatjuk, garantáltan frissnek és energetikusnak fogjuk érezni magunkat.