A legjobb levendula Pannonhalmán

A gyógynövények tárháza igen bő és nagyon sok olyan van köztük, amelyet hazánkban is termesztenek, mint például a levendula is, melynek az egyik legfontosabb termelőhelye Pannonhalma.

Levendula palánták vásárolhatók meg a pannonhalmilevendula.hu weboldalról. A kertészet, kizárólag saját nevelésű levendulatöveket forgalmaz, amelyek a későbbiekben a legkülönbözőbb felhasználási lehetőségekre alkalmasak. Kis-és nagy tételben egyaránt megvásárolható a növények. Fontos, hogy olyan termelőtől vásároljunk, aki megbízható és nem utolsó sorban, több évtizedes tapasztalata van a levendulatermesztésben. Pannonhalmán az úgynevezett angol, vagy másnéven hibrid és a francia levendulát termesztik hagyományosan. A levendulának többféle nemesített változata ismert, különféle színben és méretben, ami lehet fehér, halványrózsaszín és sötétlila stb. A levendulának összesen 21 fajtája ismert, és ezek közül csak három fajta értékes a természetgyógyászat szempontjából.

A levendula termesztése egyre inkább elterjedt az elmúlt években és rájöttek az emberek, hogy nem csak molyírtás szempontjából van haszna a növénynek. A növény gyógy- és közérzetjavító hatását leghatékonyabban a levendulaolaj  segítségével lehet kiaknázni. A pannonhalmi apátság gyógynövénykertészetében nemcsak levendulatermesztés, hanem a levendulaolaj lepárlása is folyik, akárcsak régen a bencés szerzeteseknél. Nyugtató, fertőtlenítő, lazító, feszültségoldó hatása van, de emellett élénkít és serkent. Látogasson el a pannonhalmilevendula.hu weboldalra és vásároljon innen levendula palántot. Ha bármilyen kérdése lenne, hívja a a +36 1 585 8651-es telefonszámot, vagy írjon emailt a segitunk@otthonterkep.hu címre, és az itt dolgozók mindenben segítenek majd Önnek.