A legjobb szőrtelenítési módok

Manapság a szőrtelenítés különféle formái közül válogathatunk, ám koránt sem mindegy, hogy melyiket választjuk, hiszen fontos, hogy figyelembe vegyük, hogy milyen bőrtípussal rendelkezünk.

A tavasz közeledtével minden nő jobban odafigyel a szőrügyekre. Melyeket talán a hosszú tél folyamán akár kicsit el is hanyagolhattak, ugyanis egyes területeken úgysem látszik. Ám az idő felmelegedésével előkerülnek a szoknyák és a rövid ujjú pólók, melyek már sokkal többet mutatnak meg belőlünk. Mielőtt neki kezdenénk a szőrtelenítés bármely formájának javallott, hogy előbb szedjük rendbe az adott területet, mégpedig egy alapos bőrradírral. Amennyiben ezt a lépést kihagyjuk, akkor a szőrtüszők könnyedén begyulladhatnak. Amennyiben a leggyorsabb és legegyszerűbb megoldást szeretnénk választani, akkor az a borotva. Ugyanis ennek segítségével akár percek alatt eltávolíthatjuk a nem kívánatos szőrzetet és teljes simaság az eredmény. Viszont számolnunk kell azzal, hogy ez az egyik legrövidebben tartó megoldás.

Ha tartósabb szőrtelenítésre vágyunk, akkor valami mást kell bevetnünk. Ma már a drogériákban nagyon sok fajta szőrtelenítő krémet, kaphatunk. Melyek mind ugyanazon az elven működnek. A bőrre kell kennünk, majd a várnunk kell 5-7 percet és el kell távolítani. Ez idő alatt a szőrtelenítő feloldja a szőrszálakat és már kész is vagyunk. Ezek kb. 1-2 hetes megoldást jelenthetnek. A gyanta illetve az epilátor bizonyul a leghatékonyabbnak, melyek tövestől távolítják el a szőrszállakat. Így ezért bizonyulnak a legfájdalmasabbnak is, viszont az eredmény hosszantartó simaság. Amennyiben ezt a simaságot akár fél évre is szeretnénk megőrizni akkor próbáljuk ki a Leila titka névre keresztelt krémet. A krémet epilálás, vagy gyantázás után kell felvinni a bőrre. Melynek köszönhetően lassítja a szőrnövekedést.