A legjobb tennivalók a Gleccser Nemzeti Parkban

A gigantikus gleccserek által évezredek óta övezett Glacier Nemzeti Park Amerika leglélegzetelállítóbb tájaival büszkélkedhet. Montana északnyugati részén található, és Kanada határán fekszik, fenséges hegyvonulatokkal és hatalmas völgyekkel, amelyeket érdemes megtekinteni.

Míg több mint 200 vízesés van a Gleccser Nemzeti Parkban, a lenyűgöző Swiftcurrent vízesés minden bizonnyal az egyik legszebb. A hatalmas Grinnell-hegy mögött fekszik az azonos nevű kedves tó és a Sherburne-tó között. Egy masszív sziklaoldalon lefelé haladva a többszintű kaszkád sugárfehér vize elragadóan kiemelkedik az őt körülvevő durva sziklák és buja növények között. A park második legnagyobb tava, a Szent Mária-tó a keleti bejárattól nem messze található, és hegycsúcsok gyűrűzik. Több mint 15 kilométer hosszú, látványos partszakasszal büszkélkedhet, északi partján a pompás Nap-út megy végig. Mivel 1367 méter magasságban fekszik, a tó gyönyörű kék ​​vizei ridegek, és a téli hónapokban gyakran megfagynak. A hely szívében áll a kicsi, félreeső Vadlúd-sziget, amelyen fantasztikus fotókat készíthet a háttérben tornyosuló fenséges hegyekkel.

A szépségében való gyönyörködés mellett a látogatók túrázhatnak vagy vezethetnek a tóparton, hajókirándulást tehetnek a fényes vizeken, vagy vadvilágot nézhetnek: jávorszarvasokat, grizzly medvéket és fekete medvéket is láthatnak, ha ide látogatnak. A park egyik legnépszerűbb és legszebb ösvénye, az idilli Iceberg Lake Trail magasztos tájon található, csodás és lélegzetelállító kilátással, bárhová is megy. A Swiftcurrent Motor Inn közeléből indulva, az oda-vissza út az elejétől a végéig körülbelül 15 kilométer. Az elején meglehetősen meredek, de az ösvény hamarosan kiegyenlítődik, amikor elhaladunk virággal teli alpesi réteken, buja erdőkkel és hatalmas hegyekkel, amelyek eléjük húzódnak.