A legjobban kedvelt masszázs formák

Az átlag emberek legtöbbje szeret masszíroztatni. Az alapjaiban minden masszázs megegyezik, viszont azért vannak dolgok melyben különböznek. Mi most annak jártunk utána, hogy melyek a legkedveltebb formák az emberek körében.

Az egyik leggyakoribb, a svédmasszázs, melyet sokan egy alap masszázsnak is szoktak nevezni. Erre jellemző a lazító és frissítő hatás, melyet minden masszőrnek ismernie kell. A legtöbb szépség, és masszázsszalonokban megtalálható a szolgáltatások között. A hatásai közül megkell említenünk a lelki szempontokat, melyek leginkább relaxációra, stresszre, vannak kihatással. Testi szempontból pedig az izmok ellazításában és a vérkeringés fokozásában vesznek részt. A svédmasszázs mellett a gyógymasszázs is igen elterjedt. Amely cseppet sem meglepő, hiszen nagyon sok ember szenved reumás, illetve mozgásszervi panaszoktól. Ennél a masszázs fajtánál másfajta képzésben kell, hogy részesüljenek a masszőrök. Ugyanis itt nagyon fontos, hogy megfelelően nyúljanak a beteghez. Hiszen, ha nem így jár el, akkor akár kárt is okozhat.

Főleg a problémás részeken. A gyógymasszázsokat sokszor orvos írja fel kiegészítő kezelésként. A követ masszázs melyet igazán kedvelnek az emberek, az a Ayurverdikus masszázs, amely a holisztikus gyógyászathoz tartozik. Vagyis itt a testet és a lelket egyszerre kezelik. A masszázs előtt a masszőr megismerkedik a vendéggel, elbeszélgetnek, majd személyre szabott masszázzsal megfelelő olajokkal történik a történik a kezelés. Ezen a masszázson belül is megkülönböztethetünk több fajtát, melyek attól függnek, hogy mi a célunk vele. Igen közkedvelt még a zsírégető masszázs, melyet főként nők szoktak igényelni. A tavasz közeledtével és a bikini szezon kezdete előtt 100%-ban kijelenthetjük, hogy ez az egyik legnépszerűbb masszázsforma.