A legnagyobb fogyókúrás tévhitek

Számos olyan dolog van, amely berögződött az emberek agyába, és csak nagyon nehezen lehet őket meggyőzni az ellenkezőjükről. Nagyon sok ilyen dolog van a diétával kapcsolatban is. Mi most ennek jártunk utána.

Egyik ilyen tény, hogy a szénhidrátok hizlalnak. Való igaz, hogyha a szénhidrátokat sütik és kekszek formájában visszük be a szervezetünkbe, akkor azzal tényleg nem teszünk jót. Ám léteznek jó szénhidrátok is, melyekre szüksége van a szervezetünknek. Ezeket pedig zöldségekből, gyümölcsökből, teljes kiőrlésű magvakból vihetjük be a szervezetünkbe. Tehát az egészséges étrendből semmiképpen sem szabad száműzni a szénhidrátot. Sokan élnek abban a tévhitben, hogyha kihagynak egy étkezést, akkor majd könnyebben fogynak, ugyanis ez nem kifejezetten van így. Ha kevesebbet eszünk, akkor tényleg fogyhatunk, ám ezt ne úgy akarjuk elérni, hogy egyes étkezéseket megvonunk magunktól. Hiszen, ha kihagyunk pl. egy reggelit, vagy egy ebédet, akkor leesik a vércukor szintünk és ennek következtében estére már farkas éhesek leszünk. Így könnyen eshetünk abba a hibába, hogy sokkal többet fogunk enni, mint ha betartottuk volna az összes étkezést.

Igen elkeserítő lehet a tény, de azt kell, hogy mondjuk, hogy a saláták és a müzlik koránt sem olyan egészségesek, mint az első gondolnánk. Hiszen egy saláta legtöbbször, akkor a legfinomabb, ha jó sok dresszinggel meglocsoljuk, ám akkor már egyáltalán nem egészséges. Erre érdemes oda figyelni. Az előre csomagolt müzlik, pedig sokszor nagyon sok cukrot tartalmaznak, melynek következményében szintén nem bizonyulnak túl egészségesnek. Nagyon sokan, akik leszeretnének adni pár kilót, azok teljesen kivonják az étrendünkből a zsírokat. Ám a telítetlen zsírok bizonyítottan csökkentik a rendellenességek kialakulását a szívben.