A legszebb kisvárosok Colorado államban

Colorado hegyvidéke sok városnak ad otthont, amelyek tökéletesek azok számára, akik a természetbe akarnak menekülni. Az Egyesült Államok legnagyobb és legnépszerűbb síterepeivel Colorado egy síelői menedék, de gyönyörű parkok, dombos terep, fenséges folyók és erdők paradicsoma vár itt minden turistát. Az államban ötvöződik az ezüstbányászat története, és a mai modern kor, így ez az egyik legfejlettebb, legliberálisabb nyugati állam.

Az 1872-es természeti ásványi forrásoknak köszönhetően „festői gyógyüdülőként” alapított Manitou Springs számos történelmi épülettel büszkélkedhet, amelyek az eredetére utalnak. A Manitou Springs Történelmi Területe egészen régi rezidenciákkal és szállodákkal vár mindenkit. Néha a “Nyugati Saratoga” -nak nevezik, hiszen ez az üdülőváros vörös sziklás tornyaival egészen egyedi és különleges látványt nyújt. Barlangjárásra és kötélpályák kipróbálására szintén lehetőség lesz a legközelebbi Winds Mountain Park barlangjában.  A lenyűgöző alpesi környezetének köszönhetően Ouray-t gyakran „Amerika Svájcának” nevezik. Akár ön is részt vehet a jégmászásban a Ouray Ice Parkban – ami kalandos típusú embereket vonz nap mint nap a világ minden tájáról – és túrázzon a festői Box Canyon Falls Parkban.

A felderítők 1875-ben érkeztek Ourayba, hogy gazdagodjanak a térség több ezüst- és aranybányájából. A bányák gazdagsága tükröződik a történelmi épületekben, mint például a téglából épített Beaumont Hotelben és a Ouray Városházában. A filmes rajongók értékelni fogják, hogy az eredeti True Grit (1968) egyes jeleneteit Ouray-ban és környékén forgatták le. Ha ön is szereti a síelést, Frisco önnek való. Nem kevesebb, mint négy síközpont található a közelben: az Arapahoe-medence, a Breckenridge, a Copper-hegy és a Keystone. Frisco-ban a Nordic Centerben sífutás is lehetséges.