A legszebb nemzeti parkok

Nagyon fontos, hogy oda figyeljünk a minket körbe vevő természetre, hiszen sokszor észre sem vesszük, hogy milyen pusztítást viszünk végbe. Így napjainkban egyre több a nemzeti park, melyek mind védett övezetek.

Az ilyen védett területek mentesek a mezőgazdasági és ipari hasznosítástól, így van esély arra, hogy természetes állapotukban maradjanak fent az utókornak. A világon már több ezer olyan hely van, melyet nemzeti parkká nyilvánítottak és mindegyiknek megvan a saját szépsége. Az egyik ilyen Japánban található, amely nem más mint a Akan Nemzeti Park. A túlnépesedett Japán nagy részén egymást érik a metropoliszok. A szigetországban már nagyon régóta jelent problémát a túlnépesedés. Ám ennek ellenére mégis hű maradt a természeti értékeihez. Ugyanis óriási védett területeket tart fen mind a mai napig. Az Akan Nemzeti Park a Hokkaido szigetén található meg és 8666 négyzetkilométeren terül el és 1934-ben alapították meg. A nevét pedig a sziget egyik aktív tűzhányójáról kapta. A parkban megtalálhatóak erdők, lápok és tavak egyaránt. Továbbá el kell még mondani, hogy itt található a világ egyik legtisztább vizű tava is, amely a Ashu.

A Yellowstone Nemzeti Parkról, amely az USA-ban található meg, bizonyára már mindenki hallott. Ha máshol nem is de a két medvéről szóló mesében biztos, akik folyton a piknik kosarakat kergetik. Ez a Nemzeti Park a gejzírjeiről híres. Elmondhatjuk róla, hogy az Egyesült Államok legnagyobb és egyben a világon legelső nemzeti parkjáról beszélhetünk. A Nemzeti Park 8980 négyzetkilométeren terül el, melynek terültén megtalálhatóak tavak, helyvidékek és erdők, melyek területén élnek grizzly medvék, jávorszarvasok, farkasok és bölények is. A Banff Nemzeti Park Kanadában található, 6641 négyzetkilométeren terül el. Az ásványvízforrásokról és a tiszta tavakról ismert.