A legújabb, tartós környezetbarát hőszigetelés

Ma már mindenki számos lehetőség közül válogathat, ha hatékonyan szeretné szigetelni otthonát, de a hőszigetelések közül is kiemelkedik ökologikus voltával a fagyapot. Ezek közül is legjobb a lágyfarosnak is nevezett cementmentes változata. Egy átlagos családi ház esetében a fagyapot hőszigetelésével annyi szén-dioxidot tudunk megkötni, mint amennyit egy olcsóbb kategóriás autó kétszázezer kilométeren kibocsát.

[wp_ad_camp_1]

A Steico nagyszerű hőszigetelést biztosító termékei ráadásul még javítják a lakókomfortot is, kifejezetten gazdaságosak és környezetbarátok, akár fa tartószerkezetről, akár hőszigetelésről van szó, sőt minden termék rendelkezik a fenntartható erdőgazdálkodást bizonyító igazolással.

A cég több termékcsoportot is kifejlesztett. Adott a fagyapot hőszigetelés, mely innovatív feldolgozási eljárásokkal a természetes faanyag minden előnyével rendelkezik, valamint a faanyag kizárólag erdőritkításokból származik és a fagyapot hozzáadott kötőanyag nélkül készül. Emellett adottak a páraszigetelő fóliák a teljes megoldás érdekében, továbbá a tartószerkezetek, melyek optimalizált természetes szerkezetek alacsony anyagfelhasználással.

A rendszerek legfőbb előnye a nyári hővédelem, mivel a magas nyersanyagsűrűségnek köszönhetően jobb a hőszigetelések hőtároló képessége, mint ahogyan ez a hagyományos termékek esetében elvárható, ráadásul adott a diffúziónyitottság, ami különösen felújításoknál előny, tehát általuk a penészedés is elkerülhető.

A speciális hőszigetelő termékek használata javasolt, ha kívülről történik a felújítás, például a tetőhéjazat cseréjére esetében és akkor is, ha belülről történik felújítás, de a falhőszigetelés esetében is. A fagyapot falszigetelés előnye, a szokásos tulajdonságok mellett, hogy nyitott páratechnikailag a fal, azaz kicsi a nedvesedés és penészedés veszélye. A szerkezet további előnye az is, hogy a felület szélzáró és tartós.