A magabiztos mosoly titka

Ha szeretnénk hosszú távon is megőrizni fogaink épségét és szépségét, akkor bizony a napi két fogmosásnál nagyobb áldozatok meghozatalára leszünk kénytelenek. Természetesen sok minden függ a helyzet súlyosságától is, ha ugyanis rendszeresen gondot fordítottunk arra, hogy mosolyunk mindig megőrizze vonzerejét, akkor jó esélyünk van rá, hogy elkerüljük a fogorvosi beavatkozásokat.

[wp_ad_camp_1]

A jól megválasztott fogkrém és fogkefe kulcsfontosságúak a szájhigiénia szempontjából, de sokat számít a fogmosás technikája is, valamint az is, hogy naponta hány percet vagyunk hajlandóak rááldozni fogsorunk karbantartására! Azonban még ez sem elég ahhoz, hogy biztosítsuk fogaink fehérségét, ennek érdekében ugyanis kénytelenek leszünk áldozatokat hozni táplálkozás terén is! A napi egy pohár vörösbor állítólag csodákat művelhet az emberi szervezettel, hiszen, ahogy mondani szokás, kismértékben orvosság. Fogainknak azonban már sokkal kevésbé tesz jót, a sötét színű nedű ugyanis képes nagyon is elszínezni a fogakat. Sajnos ugyanilyen negatív hatást gyakorol mosolyunkra a csokoládé is, a magas kakaótartalmú édesség gyakori fogyasztása ugyanis szintén nem segíti elő a fogkrémreklámokban látott vakítóan fehér fogsor kialakulását. Úgy szint nem javallott a gyakori kávé-és teafogyasztás sem és természetesen erősen ajánlott leszokni a cigarettáról is, az igazán szép és egészséges fogak érdekében.

Fontos, hogy naponta minimum kétszer fogat mossunk, egyenként legalább három-három perc erejéig, odafigyelve arra, hogy fogsorunkat minden irányból alaposan átsúroljuk. A jó minőségű tisztítóeszközökön kívül olyan egyszerű házi praktikákat hívhatunk még segítségül, mint a szódabikarbóna, vagy az összetört, péppé zúzott földieper, az ezekkel való fogmosás ugyanis szintén hatékonynak bizonyul fogfehérítés szempontjából. Érdemes azonban csínján bánni mind az otthoni, mind a fogorvosi fehérítőeszközökkel, a fehérítő anyagok túlságosan gyakori alkalmazása ugyanis nagymértékben roncsolhatja a fogzománcot.