A magyar konyha világszerte ismert finomságai

Pörkölt

A magyar konyha rengeteg ízletes, tipikus magyar étellel büszkélkedhet! Cikkünkben olyan magyar ételeket ismertetünk, amelyek szerte a világon ismertek és kedveltek! Van mire büszkének lennünk, ha már azt mondják, hogy a magyar embere a büszkeségéről híres!

A nagyobb marhahúsdarabokat, krumplit, és zöldségeket tartalmazó gulyás érdekessége az, hogy régen marhapásztorok készítették, tőlük maradt fenn ennek a remek ételnek a receptje és készítése. A halászlé paprikával ízesített halléből, valamint halhúsból áll! Érdekessége az, hogy általában a szabadban készítik el friss halból. Erdélyi érdekességnek számít a kürtős kalács, amely a székelyek nagy kedvence! A lecsó is tipikus magyar étel, elkészítése egyszerű, és több féle módon megvalósítható. Alapanyagai a hagyma, a paradicsom, és a paprika, de ízlés szerint készíthető például rizzsel, padlizsánnal, tojással és kolbásszal is. A palacsinta is magyar jellegzetesség, és szintén többféleképpen készíthető el, többfajta töltelékkel szokták enni és nagyon szeretni. A Hortobágyi húsos palacsintát például darált hússal töltik meg, és tetejére paprikás-tejfölös öntetet raknak, míg a Gundel palacsintát őrölt dióval, mazsolával és rummal töltik meg, tetejére pedig étcsokoládét olvasztanak!

A pörköltet és a bográcsost általában kint a szabadban főzik! A pörköltbe általában marhahús vagy zúza kerül és nokedlivel tálalják! A bográcsos bármilyen hússal főzhető, s azon kívül még például krumpli, répa is kerül bele! A rakott krumpli is határozottan magyar étek, és különböző ízlések szerint készíthető el! Főbb alapanyagai a krumpli, valamint a tojás, de szokták, sajttal, kolbásszal és tejföllel is ízesíteni. Bármelyik étel is legyen a kedvencünk ezek közül, garantáltan finomság kerül majd az asztalra!