A McDonald’s-ban készült sült krumpli titka

A fájó igazság az, hogy a gyorsételek rendkívül egészségtelenek tudnak lenni a szervezetünkre, de szerte a világon ennek ellenére is rendkívül sok ember fogyasztja őket. Ezek a feldolgozott gyorsételek tele vannak nátriummal, cukorral és zsírral is. Ezek a gyorsételek, legfőképpen a McDonald’s ételei a nagy elhízás és a 2-es típusú cukorbetegség okozói.

[wp_ad_camp_1]

Nemrégiben derült ki, hogy a McDonald’s-ban készült sült burgonya több komoly betegséget is okozhat, például agykárosodást, autoimmun betegségeket, és így tovább. Nemrégiben egy mítosz leleplező a McDonald’s sült krumpli készítő gyárában járt, hogy megtudja, milyen anyagokból készítik el a sült krumplit. Az eredmény nem volt valami kecsegtető, hiszen 15 egészségtelen hozzávalót talált a sült burgonyában. A káros összetevők között olyanok szerepelnek, mint: hidrolizált búza, nátrium pirofoszfát, terc-butil-hidrokinon, dimetil polisziloxán, természetes marha ízesítő, hidrolizált tej, hidrogénezett szójababolaj, szójabab olaj, repceolaj, hidrogánezett olaj, dextróz, citromsav, ezen kívül pedig a nem egészségtelen összetevők a burgonya és a só.

A felsoroltak közül a hidrogénezett szójababolaj az egyik legveszélyesebb, hiszen rengeteg mellékhatása van, ha az emberek folyamatosan ezt fogyasztják. Egy kutatás során megállapították, hogy Amerikában 100.000 haláleset lett volna elkerülhető, ha hidrogénezett szójababolaj helyett egészségesebb olajokat használtak volna. A terc-butil-hidrokinont általában azért használják, hogy elkerüljék az étel romlását, de leggyakrabban parfümökben használják ezt a fenolt, ezért semmi keresnivalója nincs a sült krumpliban. Végül a dimetil polisziloxán általában samponokban, hajápoló szerekben kerül használatra, hiszen formaldehidet tartalmaz, amely összefüggésbe hozható a rákos megbetegedésekkel, allergiákkal, és az agy megbetegedéseivel is.