A meddőség okai és a fogantatás sikere

A felmérések szerint kiderült, hogy évekkel ezelőtt a nők 22-23 éves korukban vállaltak gyermeket, azonban napjainkban 28-29 évesen vágynak a családalapításra. Természetesen, ahogy telnek az évek egyre nehezebben fogan meg a gyermek, és mai világunkban a stresszes életmód csak megnehezíti a fiatalok dolgát.

[wp_ad_camp_1]

A meddőséggel foglalkozó szakemberek megállapították, hogy a testi-lelki egyensúly kifejezetten jó hatást gyakorol a fogantatásra. Sajnos rengeteg pár esetében figyelhető meg, hogy bár szeretnének gyermeket, de mégis nehezen fogan meg a nő szervezetében az új élet. Az orvosok tanácsa, hogy a családalapításon dolgozó fiatalok figyeljenek oda az egészségükre, a nők rendszeresen mozogjanak, sportoljanak, és néhány egyszerű táplálkozási szabályt tartsanak be. Bizonyított tény, hogy ha a párok oda figyelnek a szervezetük egészségére, akkor sokkal nagyobb eséllyel lesz sikeres a fogantatás. A szervezet hormonháztartását befolyásolja az életmód, ezért ha a közeljövőben szeretne gyermeket, akkor kerülje a stresszt, kialvatlanságot, valamint előzze meg a magas inzulinszint kialakulását.

A nők már a fogantatás előtti időszakban is rendszeresen mozogjanak, részt vegyenek a szűrővizsgálatokon, valamint kiegyensúlyozottan táplálkozzanak. A fogantatásra pozitívan hat, ha olyan ételeket fogyaszt, amely fehérjében és vitaminokban gazdagok, valamint, ha mio-inozit tartalmú étrend-kiegészítőket szed. Szem előtt kell tartani, hogy a csecsemő érkezésére lelkileg is fel kell készülni. Olyan párok esetében, akik stressz és konfliktusok nélküli életet élnek sokkal könnyebb a családalapítás.  Ha gyermeket szeretnének vállalni, akkor éljenek harmonikus és boldog párkapcsolatban, mert a fogantatás így lesz sikeres.