A mellnagyobbítás veszélyei

A feszes, formás, telt keblek minden hölgy vágyai között szerepelnek. A nőiség szimbólumaként számon tartott mellek kapcsán azonban nem mindenkihez volt kegyes a sors. Ez azonban nem jelenti azt, hogy le kellene mondani a telt keblek jelentette magabiztosságról, hiszen a plasztikai sebészet többféle lehetőséget is kínál a kívánt méretek és formák elérésére.

[wp_ad_camp_1]

A mellnagyobbítás kétségtelenül az egyik legnépszerűbb plasztikai műtét, mely iránt sokan érdeklődnek. Bár ma már rutin beavatkozásnak minősül az eljárás, mégis érdemes tisztában lenni azzal, hogy jár némi kockázattal. Leggyakrabban a tok zsugorodásáról hallani. Ha bármilyen idegen test kerül a szervezetbe, akkor azt burokkal veszi körbe a szervezet. Ez normális reakció, és minden mellnagyobbításon átesett páciensnél jelentkezik. Probléma akkor van, ha a burok megvastagodik és zsugorodik, ugyanis ekkor szorítja az implantátumot, aminek következtében megkeményedik az, asszimetrikussá válhat, és akár műtéti beavatkozásra is szükség lehet. Körülbelül a páciensek 5-10 százaléka esetében fordul elő ebből adódóan ismételt beavatkozás.

Minden műtétnél kockázatot jelent a sebfertőzés és az utóvérzés veszélye, így mellnagyobbítás esetén is figyelni kell erre. Bár mellnagyobbítás alkalmával kicsi az esélye a fertőzésnek, de ha mégis előfordulna, úgy akár időlegesen az implantátumot is el kell távolítani. Az előzetes vizsgálatok során kiszűrésre kerül a gyógyszerérzékenység, de előfordulhat, hogy a műtét kapcsán derül fény rá. Fontos, hogy amennyiben a plasztikai beavatkozás mellett dönt, annak időpontját úgy időzítse, amikor szervezete erős, és a legjobb állapotban van. Ez segíti és felgyorsítja a felépülés időszakát. Célszerű a méretválasztásnál olyan mellett dönteni, amely testalkathoz illeszkedő végeredményt produkál. Ellenkező esetben hátfájás jelentkezhet.