A modern lottóhúzás kezdetei Magyarországon

A lottó mára egy alapvető fogalom, amit valaki vagy játszik, vagy nem. Az emberek egy része imádja és tőle várja a meggazdagodást, a másik oldal pedig fölösleges pénzkidobásnak ítéli. Tény, hogy voltak nagy nyertesei, de tény az is, hogy keveseknek adatik meg a szerencse.

[wp_ad_camp_1]

Az ötöslottó nem egy túl régi találmány, 58 éves múltra tekint vissza hazánkban. 1957-ben tartották az első öttalálatos lottóhúzást Magyarországon. Az első öttalálatos szelvény nagyon hamar összejött, a hatodik héten már meg is nyerte valaki a főnyereményt. A nyertes egy családi számokkal játszó háziasszony, Ring Sándorné lett. A hölgy a rokonai életkorával játszott, azóta ez a módszer számos, a szerettei szerencsehozó képességeiben bízó játékosnál szokássá lett. Sokan játszanak szeretteik évszámaival vagy számukra fontos dátumokkal, de sokan vannak olyanok is, akik nyomon követik hétről hétre a nyertes számokat és ebből próbálnak meg felállítani egy rendszert, azt remélve, hogy a leggyakrabban előforduló számokkal majd melléjük áll a szerencse.

Ring Sándorné 850 ezer forintot nyert, ami akkoriban hatalmas összegnek számított. 1957-ben és az azt követő húsz évben a lottójáték ára 3 forint 30 fillér volt, aprócska befektetés a nagy összeg elnyeréséért. Viszonyításnak nagyon jó, hogy ekkor a cukor kilóját 7 forintért lehetett megvásárolni, a benzin pedig 1 forint 60 fillérbe került. Ezekhez viszonyítva a 850 ezer forint hatalmas összegnek számított, valóban meg lehetett gazdagodni belőle. A lottó indításának évében a legnagyobb főnyeremény 922. 676 forint volt, melyet Huszár Ferenc szobafestő nyert meg. Az összeg nagyságáról árulkodik, hogy a nyertes az összegből egy szép, kellően tágas családi házat tervezett vásárolni a család számára.