A munkanélküliség hatása a gazdaságra

Az Európai Unióba történő belépéstől megannyi tagállam várta a csodát, a lehetőségek széles kínálatát. Munkahelyekkel kecsegtették az embereket és külföldi lehetőségekkel. Most talán könnyebben lehet eljutni más országokba, de munkahelyet találni épp olyan nehéz, mint idehaza. A gazdaság helyzete sajnos nem csak Magyarországon, hanem az EU-s tagállamok többségénél gondot okoz és addig igen kevés javulás várható, amíg a legfőbb probléma nem oldódik meg.

[wp_ad_camp_1]

Egy ördögi körről van szó, hiszen ha az embereknek van pénze vásárolnak és megindul a termelés, több munkahely nyílik, könnyebben ellehet helyezkedni, viszont amíg nincs pénz, nincs költekezés és akkor nincs új gyár, nagyobb termelés sem, nem kell munkaerő. Ebből a helyzetből igazán nehéz lesz kivergődni, amíg nem csak nálunk, hanem mindenütt ez a probléma áll fenn, hiszen hiába megyünk külföldre, ott is tüntetések, pénztelenség és munkanélküliség helyzete áll fenn. Számtalan magas fokú diplomával rendelkező fiatal keresi a lehetőséget, hogy megtudjon indulni az életbe, de a jelen gazdasági helyzet erre igen csak kis esélyt ad számunkra, ami így minden egyébre is kihatással van, mint például az elöregedés problémája, hiszen egyre kevesebben mernek több gyermeket vállalni, amíg Önmagukat is alig tudják fenntartani.

Reméljük a legjobbakat és a gazdaság felemelkedését, annak minél gyorsabb fellendülését, annak érdekében, hogy végre dolgozni tudjunk, ne kelljen ölharcot vívni egy-egy munkahely betöltéséért és hogy végre többet tudjunk majd keresni, mint a minimálbér, ami szinte alig vagy egyáltalán nem elég a megélhetéshez, a rezsi kifizetéséhez és a helyes táplálkozáshoz, illetve egyáltalán a táplálkozáshoz. A gazdaság előbb vagy utóbb biztosan meghozza a tőle elvártakat és ha Nekünk nem is, gyermekeinknek már több kilátása lehet!