A Nesselwängle sícentrum

Amikor egy egészen kis sícentrumra bukkanunk a térképen vagy a katalógusokban, hajlamosak vagyunk legyinteni egyet, hogy mi bizony nem ilyen telelésre vágyunk, talán majd nyugdíjas korunkban. Addig meg ide nekünk az oroszlánt…

Nesselwängle esetében viszont hiba lenne egy ilyen általánosítás, ugyanis rengeteg olyan tulajdonsággal és előnnyel rendelkezik, amelyekkel a nagyobb központok sem vetekszenek.

Elsősorban az Nesselwängle legnagyobb előnye, hogy itt telelve megóvhatjuk magunkat a tömegturizmus és a várakozás kínjától. Senki sem szereti a tömött sorokat a felvonóknál, az esti pihenőhelyeken és a parkolókban. Itt ezzel nem fogunk találkozni.

A pályák hossza természetesen nem vetekszik az ország legnagyobb központjainak pályáival, de kellemes lesiklásban lehet részük a kezdő és haladó tudásszinttel rendelkező sízőknek. A kezdők három kilométernyi szakaszon tanulhatják a sízés tudományát és bontogathatják szárnyaikat. Akiknek már mennek az alapok, azok a hét kilométernyi piros jelzéssel ellátott szakaszokon hódolhatnak a szenvedélyüknek. A legprofibb tudással rendelkezők itt sajnos nem találnak maguknak fekete színnel jelölt pályákat.

A felvonók minősége megfelelő, kényelmesen használhatók. Egy ülőlift és négy húzólifttel találkozhat, aki itt tölti a téli szabadságát. Mindenképpen meg kell említeni a régió leghosszabb szánkópályáját, amely összesen 3600 méter hosszúságával sokak kedvence. Nesselwängle kivételes adottságokkal rendelkezik a méretei ellenére is, ráadásul az itteni szórakozási lehetőségek is egészen kiválóak. A helyiek híresen vendégszeretők; mindig jó a hangulat, ráadásul az idelátogató turisták is valahogy barátságosabbak, mint máshol. Érdemes hát tennünk egy próbát és ellátogatni ebbe a kellemes hangulatú síközpontba!