A Nesselwängle sícentrum

Amikor egy egészen kis sícentrumra bukkanunk a térképen vagy a katalógusokban, hajlamosak vagyunk legyinteni egyet, hogy mi bizony nem ilyen telelésre vágyunk, talán majd nyugdíjas korunkban. Addig meg ide nekünk az oroszlánt…

[wp_ad_camp_1]

Nesselwängle esetében viszont hiba lenne egy ilyen általánosítás, ugyanis rengeteg olyan tulajdonsággal és előnnyel rendelkezik, amelyekkel a nagyobb központok sem vetekszenek.

Elsősorban az Nesselwängle legnagyobb előnye, hogy itt telelve megóvhatjuk magunkat a tömegturizmus és a várakozás kínjától. Senki sem szereti a tömött sorokat a felvonóknál, az esti pihenőhelyeken és a parkolókban. Itt ezzel nem fogunk találkozni.

A pályák hossza természetesen nem vetekszik az ország legnagyobb központjainak pályáival, de kellemes lesiklásban lehet részük a kezdő és haladó tudásszinttel rendelkező sízőknek. A kezdők három kilométernyi szakaszon tanulhatják a sízés tudományát és bontogathatják szárnyaikat. Akiknek már mennek az alapok, azok a hét kilométernyi piros jelzéssel ellátott szakaszokon hódolhatnak a szenvedélyüknek. A legprofibb tudással rendelkezők itt sajnos nem találnak maguknak fekete színnel jelölt pályákat.

A felvonók minősége megfelelő, kényelmesen használhatók. Egy ülőlift és négy húzólifttel találkozhat, aki itt tölti a téli szabadságát. Mindenképpen meg kell említeni a régió leghosszabb szánkópályáját, amely összesen 3600 méter hosszúságával sokak kedvence. Nesselwängle kivételes adottságokkal rendelkezik a méretei ellenére is, ráadásul az itteni szórakozási lehetőségek is egészen kiválóak. A helyiek híresen vendégszeretők; mindig jó a hangulat, ráadásul az idelátogató turisták is valahogy barátságosabbak, mint máshol. Érdemes hát tennünk egy próbát és ellátogatni ebbe a kellemes hangulatú síközpontba!