A Nutella fogyasztása és felhasználása

Bár a Nutella egyáltalán nem tartozik az egészséges ételek közé, sőt cukortartalmával elég hátul kullog, mégis talán az egyik legfinomabb reggeli, és ez így van a gyerekek, de még a felnőttek körében is.

[wp_ad_camp_1]

A cukor tartalma nagyon magas, állítólag több mint fele ebből tevődik össze. Ezenkívül növényi olajat (30%), kakaót, mogyorót és tejport is tartalmaz. Egy evőkanálnyi Nutella 100kalóriát rejt magában, így aki vigyáz az alakjára, az óvatosan bánjon vele. A fogyókúrázóknak egyáltalán nem ajánlott a fogyasztása. A Nutella már megjelenése után nagy népszerűségnek örvendett. Sorra jelent meg sok országban, ahol szinte rögtön elnyerte kicsik és nagyok tetszését, amit a mai napig megtartott. Ebből a kiváló mogyorókrémből évente körülbelül 11milliónyi üveget adnak el világszerte. A Nutella a Ferrero legismertebb termékének számít, receptjét már hetven évvel ezelőtt megalkották. Állítólag a világ mogyorókészletének 25%-át a Nutella készítésénél használják fel. A világon tíz gyárában folyik a gyártása, Olaszországban, Franciaországban, Németországban, Lengyelországban, Oroszországban, Törökországban, Brazíliában, Kanadában, Mexikóban és Ausztráliában.

A Nutella egyedi íz világgal és könnyed kenhetőséggel bír, ami lehetővé teszi, hogy kanalazva, kenyérre, kekszre kenve is könnyedén fogyasztható legyen. Manapság már számos sütemény ízesítésére használják, és finom íze miatt, amibe csak beletesszük, biztos sikert érhetünk el vele. Csomagolása, a mindentől jól megkülönböztető üvege, már minden generáció számára ismert. Receptje egyedülálló az egész világban, csakis gondosan összeválogatott alapanyagokból állítják elő, ezért tud minősége kiemelkedni, más gyártók mogyorókrémétől. Sokan nem is gondolnák, de a Nutellának is van világnapja, melyet február 5-én ünnepelnek.