A nyakfájás okai

Rengeteg ember mindennapjait keseríti meg a kellemetlen nyaki és válltájéki fájdalmak. Ezeket a panaszokat nem szabad figyelmen kívül hagyni, mert súlyos következményei lehetnek. Ha a fájdalmak nem enyhülnek és rendszeresen visszatérnek, akkor javasolt meg keresni a probléma okozóját.

Tudni kell, hogy a nyakfájást csak abban az esetben tudja megszüntetni, ha elsőnek megkeresi a fájdalom jelentkezésének az okát. A problémát okozhatja izomfeszülés, idegbecsípődés, porckorongsérv, de más hétköznapi dolgok is szerepet játszhatnak a fájdalom kialakulásában. Ha azt tapasztalja, hogy a nyakfájás reggelente jelentkezik, akkor valószínű, hogy a párna vagy matrac minősége a felelős érte. Ilyen esetben a legjobb és a legegyszerűbb megoldás, ha kicserélni a párnát, matracot, mert a panaszok csak így fognak megszűnni. Az ortopéd szakemberek szerint a tökéletes matrac nem túl kemény és nem túl puha, megfelelő alátámasztást nyújt a testnek. A jó minőségű matrac nem terheli meg az ízületeket, és a gerincet megkíméli. Törekedjen arra, hogy az alvás során a feje és a törzse egy síkban legyen, és így a gerince is egyenes lesz.

A nyaki és válltájéka fájdalmak okozója sokszor a helytelen testtartás, vagy a gerincferdülés. Az ülő munkát végző embereknek a nap legtöbb részében rossz a testtartásuk, és emiatt gyakran szenvednek a nyaki fájdalmaktól. Fontos, hogy ha a testtartása nem megfelelő, akkor mihamarabb kérje gyógytornász segítségét. Az egyéni tornának és a speciális módszereknek hála a testtartáson lehet javítani, és lehetőség van a gerincferdülés gyógyítására is. A stressznek óriási hatása van az egészségre, képes válltájéki fájdalmat is okozni. A mindennapi szorongás, feszültség következtében a nyaki és válli izomcsomók megmerevednek.