A paleolit étkezés az egészséges életért

Éttermünk biztosítani tudja egész Budapest területén az egészséges és rendkívül finom paleolit étkezésnek megfelelő ételeket. Ha szeretné kipróbálni a paleolit életstílust, ami őseinkhez tér vissza, akkor a paleolit étkezés ennek a legjobb módja, hiszen betudja vezetni az érdeklődőket egy új világba, ahol nincsenek mesterséges anyagok, színezékek és semmi olyan ami mű, ami káros és a legtöbb betegség okozója lehet.

[wp_ad_camp_1]

A mai ember nem kevesebb, mint 2,5 millió éven át vadászó-halászó-gyűjtögető életmódot élt és így ezekhez az ételekhez hosszú időn át alkalmazkodott a szervezete. A paleolit étkezés egészen ennyire visszatér az ősökhöz, amikor még a legtöbb betegség ismeretlen volt. Ők a vadászatból nyert húsokhoz, a halászatból szerzett halakhoz, rákokhoz, és a gyűjtögetésből kapott gyümölcsökhöz, zöldségekhez és különféle magvakhoz jutott hozzá és kizárólag ezeket fogyasztotta. Ezen ételekhez alkalmazkodott szervezetünk, tehát ezeket könnyen meg tudjuk emészteni, a bennük lévő tápanyagokat pedig hasznosítani tudja szervezetünk, nem terhelik azt meg, sőt ellenállók maradunk, egészségesek leszünk.

A paleolit étkezés esetében nyoma sincs a gabonaféléknek, valamint tejtermékeket sem fogyasztottak őseink évmilliókon át, erre nem volt lehetőségük, így szervezetük nem tudott ezekhez alkalmazkodni. Az állattenyésztés és földművelés csupán csak 10 ezer évvel ezelőtt alakult ki, ami nagyon rövid idő ahhoz, hogy a szervezetünk megfelelően alkalmazkodni tudjon az ebből származó ételekhez, mint a gabonák, kukorica, rizs, burgonya és a tej. A paleolit étkezés ezeket az ételeket nem engedélyezi, nem felel meg az életstílusnak.

Ha Ön is szeretné kipróbálni a paleolit étkezést, szeretné kipróbálni a teljesen természetes táplálkozást, akkor forduljon hozzánk bizalommal és próbálja ki éttermünk finomabbnál-finomabbat ajánlatait!

Forrás: PaleoFit.hu