A patkány tartásának számos előnye

Az emberek nagy része a sztenderd háziállatokat részesíti előnyben. Általában kutyája vagy macskája van a házikedvencet tartóknak, de van itt még néhány kis állat, melynek tartása van olyan érdekes, mint az említett kettőé, de sokkal egyszerűbb. Az egyik ilyen kis állat a patkány. A közhiedelemmel ellentétben a  szobapatkány egy kiemelten tiszta, igényes és okos állat. És nem mellesleg kedves és ragaszkodó is.

Ha belegondolunk, hogy az élet jelenleg rohanó tempóban zajlik, még magunkra sincs sokszor elég időnk, akkor rájöhetünk, hogy egy kutya, macska tartása túl nagy plusz megterhelést jelent. Akkor nyilván nem, ha nem törődünk eleget a kiskedvenccel, vagy folyton rábízzuk valakire, de ez nem jó az állatnak. A rágcsálók tartásának egyik nagy előnye, hogy negyedannyi törődést sem igényelnek, mint a kutya vagy a macska. Egy patkány vagy kettő, hogy ne érezze magát olynaegyedül, nagyon jól elvan az ember nélkül is, akár napokig nem kell külön figyelmet fordítani rá, csak friss vizet és élelmet kell adni neki. Sőt, ha a terráriumában mindene megvan, amire szüksége lehet, akár teljesen magára is hagyható egy-két, netán három napra. Ennek ellenére nem magának való állatról van szó. Hallgat a nevére, jön hívó szóra, igényli a símogatást és játszik is szívesen a gazdival.

Anyagi szempontból is jó választás egy kisrágcsáló. A patkány akkor sem kerül őrületes pénzekbe, ha luxust biztosítunk neki. A mindennel felszerelt, nagyobb méretű terrárium, legjobb minőségű alom, vitaminok és biotáplálék is kicsike összegből kihozható. A patkány pici, neki, ha nagy teret biztosítanánk, akkor sem kell méterszer méteres üveget venni, a házikók, játékok ára is nagyon alacsony. Az étele lehet, hogy egyben megvéve drágább, de mivel kis mennyiséget fogyaszt, sokáig elég.