A pellettel való tüzelésről bővebben

Manapság igen bő paletta áll rendelkezésre fűtési alternatívákat tekintve. Egy kicsit ennek járunk utána az alábbiakban, előtérbe helyezve a pelletet.

[wp_ad_camp_1]

Bővebb információk a pelletről itt található. Már-már megdöbbentő, hogy a pellettel kapcsolatban mennyi tévhit kering még mindig. Mi most igyekszünk eloszlatni ezeket a tévhiteket. A pellet nem más, mint egy kis csőszerű préselt tüzelőanyag, ami fából készül. Gyakorlatilag egy sűrített biomassza, amit számos különféle módon elő lehet állítani, például mezőgazdasági maradékokból, élelmiszeri hulladékokból, különféle energianövényekből, fűrészporból és faforgácsból. Manapság olyan pellettel lehet a leginkább találkozni, amit fa anyagból készítenek. Ehhez a faanyagot általában faipari hulladékból nyerik. Nem csak a tüzelőanyaggal kapcsolatban, de az ehhez kapcsolódó kályha kapcsán is számos tévhit él a köztudatban.

A rengeteg tévhitnek valószínűleg az az oka, hogy egy meglehetősen fiatal termékről van szó, az új dolgokat pedig általában kétkedve. A pellettel fűtött kályhák igen kiváló alternatívák, hiszen itt egy félautomata rendszerről van szó, melyek napi, esetleg heti adagolás következtében saját magukat látják el a szükséges üzemanyaggal. Meglehetősen kedvező megoldásnak mondható, azonban fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy léteznek ennél olcsóbb és drágább megoldások is. Érdemes ügyelni rá, hogy a lakás megfelelő szigeteléssel rendelkezzen, hiszen enélkül teljesen mindegy, hogy milyen fűtési alternatívát választunk, a lakásból mindenképp el fog szökni a hő, ami egyáltalán nem nevezhető gazdaságosnak. Bővebb információkért azt javasoljuk, hogy látogasson el a futes-gazszerelo.hu weboldalra., ahol elérhetőségeket is találhat szükség esetén.