A Plitvicei-tavak

Ha létezik valóságos tündérkert Európában, akkor talán a Plitvicei-tavak azok. Varázslatos, lélegzetállító környezet, kristálytiszta víz, 300 négyzetkilométer, lépcsőzetes tavas és vízesések rendszere…

[wp_ad_camp_1]

Noha a Plitvicei-tavaknál nehéz elképzelni szebb és csodálatosabb természeti környezetet, a park meglátogatása legtöbbször a nyaralást követő hazafelé úton történik meg. A part területén összesen 92 lélegzetelállító vízesés található, amelyek többsége a különleges, lépcsőzetesen elhelyezkedő tavakat köti össze.

A tavak mellett a karsztbarlangok és a rendkívül gazdag élővilág is vonzza a természetszerető turistákat. A park területén elhelyezkedő erdők otthont adnak többek között a barnamedvéknek, hiúzoknak, őzeknek, vaddisznóknak és farkasoknak is.

Ha meg szeretnénk látogatni a parkot, vegyük figyelembe, hogy a látnivalók sokasága miatt egész napos programot érdemes szervezni. Ajánlott minél korábban érkezni, így elkerülhető a tömeg és több idő jut a látnivalók megtekintésére. A park területén autóbusszal, hajóval és gyalogosan is közlekedhetünk. A gyalogos közlekedést a fából készített ösvények teszik lehetővé.

Egy ilyen kirándulás előtt megfelelően fel kell készülnünk, hiszen egészen más jellegű programról van szó, mint egy Margit-szigeti séta esetében. A fapallók csúszósak, ezért ajánlott a megfelelő lábbeli használata. Ráadásul a fákról is víz csepeghet, ezért esőkabát is szükséges lehet. Összességében a klasszikus túrafelszerelés hasznosnak bizonyul.

Mindenképpen ajánlott útba ejteni a Plitvicei-tavakat. Nem csak a természetkedvelő túrázók és a gyerekes családok fogják élvezni a park felfedezését, hanem mindenki, aki ide látogat. Aligha tudunk elképzelni zöldebb és szebb természeti környezetet, mint ami itt található.