A repülőgépen való alvásról

Irigylésre méltóak azok az emberek, akik képesek a repülőutat végig aludni, hiszen így az utazás célpontjára kipihentek, frissen érkezhetnek. Ha ön se szeretné átélni a repülőút fáradalmait, akkor olvassa el az általunk összegyűjtött hasznos tanácsokat arra vonatkozólag, hogy hogyan aludhat kényelmesen az utazás során.

[wp_ad_camp_1]

A repülőtársaságok szerint kedden és szerdán utaznak a legkevesebben, ezért ha nem pontos időpontra kell megérkezni, és szeretne kényelmesen, nyugodtan pihenni a repülés során, akkor bátran válassza ezeket a napokat. Ha a repülőgépen kevés személy van, akkor megengedett, hogy székét hátradöntse, lábait kényelmesen kinyújtsa, és ennek köszönhetően pihentetőbb lesz az alvás. A jegyvásárlás során tartsa szem előtt, hogy a gép hátuljába nem érdemes ülni, hiszen a mosdók miatt zajos, az első sorokba pedig a gyerekkel utazó felnőttek kapnak helyett. Repülőjegyét kérje az ablak mellé, mert ha aludni szeretne, akkor fejét a gép oldalának támaszthatja, valamint nem kell ügyelnie arra, ha a mellette ülő mosdóba szeretne menni.

A bioritmus nagyban befolyásolja az alvást, ezért ajánlott éjjel repülni, hiszen ilyenkor könnyebben el tudunk aludni. Csak abban az esetben érdemes hátradönteni a széket, ha a mögötte lévő ebbe beleegyezik. Ha repülőgéppel utazik akkor mindenképp kényelmes, laza ruházatot válasszon, mert így az alvás komfortosabb lesz. Az övet még elalvás előtt kapcsolja be, mert ha ezt nem teszi meg, akkor a későbbiekben a légi utaskísérők fel fogják ébreszteni. A repülőgépre való felszállást követően semmiképp se használja a telefont, táblagépet, vagy laptopot, mivel a készülékek fénye megakadályozza az elalvást, inkább olvasson könyvet, hallgasson megnyugtató, klasszikus zenét.