A Spanyolok nemzeti ételei

A spanyol konyha az ország különböző területein változó, viszont rengeteg sajátosság egyezik meg, és több olyan nemzeti étel van, amit mindenhol fogyasztanak Spanyolországban. A spanyol konyha elengedhetetlen alapanyagai az olívaolaj és a sáfrány. Nyáron előszeretettel fogyasztanak salátát, sajtokat, és különböző kolbászokat is, de íme, itt vannak a leghíresebb spanyol nemzeti ételek.

[wp_ad_camp_1]

A legfőbb nemzeti étel, amely minden Spanyolországba látogatónak kötelező fogás, a paella, amely egy valenciai étel. Rizsből, sáfrányból, olívaolajból, tengeri falatokból, húsból, valamint zöldségekből készül. Sofrito-alappal készítik serpenyőben, aminek alján megpirítják a rizst. Egy másik nagyszerű spanyol étel a tapas, amelyet főként vacsora előtt szokás fogyasztani 9 és 11 óra között, mellé pedig különböző italokat isznak, például bort vagy sört. A tapas fogpiszkálóra tűzött ízesített tengeri falatokból, húsból, valamint kolbászból áll. Spanyolország északi részén, Madridban, valamint Andalúziában étvágygerjesztőként fogyasztják.

Egy tipikus spanyol desszert a churro, amit vízből, sóból és lisztből, ezt a keveréket pedig megcukrozzák, és legtöbbször forró csokiba mártogatják. Ezt a finom, ropogós édességet töltött formában is el lehet készíteni. A spanyol nemzeti főételek közül a legkiemelkedőbb a cocido, amely főleg Spanyolország középső és északi területein elterjedt. Tartalmaz különböző húsokat, zöldségeket, kolbászokat és babot. Egy szintén kedvelt desszert a crema catalana, amely nevéből is adódóan főleg Barcelona, Katalónia területein elterjedt. Az ínycsiklandozó fogás egy krémből áll, amelyet tojássárgájából készítenek, felszínét pedig karamellizálják, majd végül cukorral fedik be. Ezek voltak tehát Spanyolország fő nemzeti ételei, és ahogy a spanyolok mondanák ¡Buen provecho!, vagyis jó étvágyat!