A szervezet méregtelenítése valóban hatékony?

Manapság egyre népszerűbb a méregteleníts fogalma, része az egyes diétáknak vagy szépségkúrák mellé ajánlják vagy egyszerűen csak az egészség megőrzése érdekében. Az interneten, a különféle női magazinokban és még termékeken is találkozhatunk vele, de vajon tudjuk, hogy pontosan mit is takar, mit foglal magába a méregtelenítés?

[wp_ad_camp_1]

A méregtelenítés tulajdonképpen az emberi szervezet tisztítását jelenti, ami akkor következhet be, ha elősegítjük a különféle káros anyagok és a mérgek kiválasztását, előidézzük a szervezetünk öntisztítását. Azt, hogy valójában szükséges-e a méregtelenítés csakis egyénileg lehet csak eldönteni, viszont vannak olyan egyértelmű tünetek, amelyek a szervezetben lévő túl sok, felszaporodott méreganyagra utalnak.

A szervezetben előforduló méreganyagokról sajnos nagyrészt magunk tehetünk, hiszen ezekért leginkább a helytelen táplálkozás, a cigaretta és az alkoholfogyasztás, esetleg akevés alvás a felelős. A szervezet alapvetően képes arra, hogy saját magát megtisztítsa, de ez csak akkor lehetséges, ha a mérgek még nem szaporodtak túlságosan fel. Ellenkező esetben saját magunknak kell tenni a méregtelenítés érdekében.

Szerencsére vannak felismerhető jelek, melyek a méregtelenítésre hívják fel a figyelmünket. Ezek lehetnek többek között gyomor- és bélproblémák, testsúlyingadozások, bőrirritációk, alvászavarok, fejfájás, továbbá az általános kedvetlenség. Érdemes azonban tudni, hogy a méregtelenítés sok krónikus betegségnél, allergiánál is segít, hiszen általa a szervezetben erőforrások szabadulnak fel, melyek segítik a regenerálódást.

Egy adott tisztítókúra során a szervezet intenzíven tisztítja önmagát. A tisztítókúra befolyásolhatja az anyagcserét, valamint az emésztés is megváltozhat ezen időszakban és azt is tudni kell, hogy mellékhatások is felléphetnek, ám van aki azonnal igazi energialöketet kap általa.