A szikkasztó építés alapjai

Rengeteg ember választja a szikkasztót, ha szeretné eltávolítani a burkolt területeken összegyűlt esővizet. Tudni kell, hogy a kerti tó, víztározó vizének a szikkasztása is könnyen és egyszerűen megoldható. Érdemes oda figyelni a szikkasztó méretére, építésére, hiszen a későbbiekben fontos, hogy kiválóan működjön a rendszer.

Szikkasztó építés alkalmával néhány fontosabb munkafolyamatot be kell tartani ahhoz, hogy minden megfelelően alakuljon. Figyelni kell arra, hogy azon a helyen, ahol a szikkasztó el lesz helyezve gyalogosok, vagy járművek közlekednek, mivel attól függ, hogy mennyi földrétegre lesz szükség a befedéshez. A munkagödröt, azaz azt a helyet, ahol a szikkasztó ki lesz alakítva alaposan el kell simítani, és teljes mértékben geotextíliával kell kibélelni. Ezt követően el lehet helyezni a kavicsokat, vagy a szikkasztót blokkokat, majd a beömlő és levegőztető csövek bekötését is el lehet végezni. A gödör földdel való befedését megelőzőleg a felületet újra geotextíliával kell befedni. Ha az építés során probléma merülne fel, akkor kérje szakember segítségét.

Látogasson el bátran a sokak által már jól ismert www.szikkaszto.hu weboldalra, ha szeretne minden hasznos és fontos információt megtudni a szikkasztó típusáról, építéséről, méretezéséről. Az itt megtalálható webáruházban alacsony áron vásárolhat olyan dolgokat, amelyek a szikkasztó építésénél, esővízgyűjtésnél nélkülözhetetlennek. Ha kérdései merültek fel a szikkasztóval, vagy a webáruházból való vásárlással kapcsolatban, akkor bizalommal vegye fel a kapcsolatot a cég munkatársaival a (30)649-4312 telefonszámon, vagy az info@esoviztechnika.hu e-mail címen keresztül, hiszen ők a lehető legrövidebb időn belül válaszolnak önnek.